Správy

Chcete si vybrať vysokú školu? Bystrica zažije VEĽTRH, čo všetko ponúkne záujemcom?

Na podujatí tak budú môcť nielen spoznať ponuku študijných odborov a škôl, ktoré na Slovensku pôsobia, ale aj sa opýtať na podrobnosti a benefity štúdia na danej škole.

Ilustračný obrázok k článku Chcete si vybrať vysokú školu? Bystrica zažije VEĽTRH, čo všetko ponúkne záujemcom?
Zdroj: TASR

Tento týždeň sa budú konať ďalšie dve podujatia zo série mini-veľtrhov Alma mater 2024 – miesto, kde si nájdeš svoju univerzitu. Na podujatí, ktoré organizuje Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, budú môcť žiačky a žiaci stredných škôl z Trenčianskeho kraja a následne z Banskobystrického kraja stretnúť zástupcov slovenských vysokých škôl.

V Banskej Bystrici sa bude Alma mater 2024 konať v piatok 22. marca v Aule SZU.

Na podujatí tak budú môcť nielen spoznať ponuku študijných odborov a škôl, ktoré na Slovensku pôsobia, ale aj sa opýtať na podrobnosti a benefity štúdia na danej škole. Touto cestou sa ministerstvo snaží prispieť k tomu, aby maturantom a stredoškolákom pomohlo s výberom vysokej školy a zároveň pomohlo znížiť odliv mozgov do zahraničia.

Navyše, stredoškoláci sa budú môcť dozvedieť viac o štipendijnej schéme, vďaka ktorej budú môcť získať minimálne 9-tisíc eur na štúdia na vysokej škole na Slovensku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilusrtračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM