Jakub Forgács Správy

Chcete ísť cez víkend na BEŽKY? Podmienky sa zhoršujú, KDE to ešte pôjde? FOTO

Záhradnícke a rekreačné služby priniesli aktuálny piatkový servis pre bežkárov. Ako to vyzerá na tratiach v okolí?

Ilustračný obrázok k článku Chcete ísť cez víkend na BEŽKY? Podmienky sa zhoršujú, KDE to ešte pôjde? FOTO
7
Galéria

Aktuálny týždeň je opäť v znamení teplého počasia, ktoré zhoršuje podmienky na tratiach. Záhradnícke a rekreačné služby mesta Banská Bystrica o tom informovali na sociálnej sieti so slovami, že teplé obdobie má vyvrcholiť v piatok podvečerným dažďom a v priebehu noci má prísť k prudkej zmene počasia. V sobotu má byť chladno, snežiť a na horách aj s veľmi silným vetrom.

„Trate sa v priebehu týždňa upravovali iba v Kremnických vrchoch. V utorok to bola trasa Králiky – Kordícka zvážnica – Kordíky, v stredu Králiky – Skalka, Králiky – Hostinec a Tajovská zvážnica po Tichú. Vďaka týmto úpravám sú aj dnes trate v dobrom stave,“ píše ZAaRES.

Vzhľadom na predpoveď počasia sa trate v Kremnických vrchoch v noci na sobotu upravovať nebudú. „Počas sneženia a v silnom vetre to nemá význam. Po dosnežení a utíšení vetra je plánovaná úprava tratí v noci na nedeľu,“ vysvetľuje ZAaRES.

„Aktuálne sú podmienky na Šachtičkách už obmedzené. Na viacerých miestach sa bežky prenášajú. Úprava tratí tu nateraz už nie je plánovaná ani nami, ani z Donovalov,“ dodáva ZAaRES s tým, že zmeniť by to mohla nádielka minimálne 20 cm nového snehu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Bežkárske trate nad Bystricou po oteplení
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM