Správy

Chceli by ste darovať krv? Národná transfúzna služba pripravuje v Bystrici DOD

Pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi pripravuje Národná transfúzna služba deň otvorených dverí. Motto tohtoročných osláv znie: Buď tu pre druhých. Daruj krv. Podeľ sa o život.

Ilustračný obrázok k článku Chceli by ste darovať krv? Národná transfúzna služba pripravuje v Bystrici DOD
Zdroj: TASR

Pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi (14.8.) pripravila Národná transfúzna služba (NTS) SR na všetkých svojich odberových centrách deň otvorených dverí. Počas neho budú môcť návštevníci na pracoviskách v Banskej Bystrici, Bratislave na Kramároch, v Bratislave-Ružinove,, v Košiciach, v Nitre, v Martine, v Nových Zámkoch, v Poprade, v Prešove, v Trenčíne, v Trnave a v Žiline od 7:00 do 17:00 darovať krv. Zároveň sa budú môcť oboznámiť aj s činnosťou NTS. Informovala o tom hovorkyňa NTS SR Eva Ravingerová.

„Témou tohtoročnej kampane je darovanie krvi ako prejav solidarity. Kampaň zdôrazňuje základné ľudské hodnoty altruizmu, úcty, empatie a lásky, ktoré vyzdvihujú a podporujú systém dobrovoľného a bezplatného darcovstva krvi. Motto tohtoročných osláv znie: Buď tu pre druhých. Daruj krv. Podeľ sa o život,“ priblížila Ravingerová.

Podľa NTS je cieľom kampane vyzdvihnúť príbehy ľudí, ktorých životy boli zachránené vďaka darcovstvu krvi, ako aj snaha motivovať pravidelných darcov k ďalšiemu darovaniu krvi a nasmerovať zdravých ľudí, ktorí doposiaľ krv nedarovali – najmä tých mladých, k darcovstvu.

Svetový deň darcov krvi koordinujú Medzinárodná federácia Červeného kríža a Červeného polmesiaca, Medzinárodná federácia organizácií darcov krvi a Medzinárodná spoločnosť pre transfúziu krvi. Tohtoročné celosvetové oslavy Svetového dňa darcov krvi sa budú konať v Aténach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM