Jakub Forgács Správy

Cestujúcich zaskočil OZNAM o čakaní na dobitý kredit: V 95% nabehne do pár minút, tvrdí BBSK

V minulosti mali ľudia po dobití kreditu na dopravnú kartu peniaze okamžite k dispozícii. Prečo to má byť po novom inak?

Ilustračný obrázok k článku Cestujúcich zaskočil OZNAM o čakaní na dobitý kredit: V 95% nabehne do pár minút, tvrdí BBSK
7
Galéria
Foto: Marek Mačica / Zdroj: BBSK

Pred niekoľkými dňami sa na facebookovej stránke Integrovaného dopravného systému Banskobystrického kraja objavil oznam, v ktorom sa píše, že „od 1. 5. 2024 nadobúda váš dobitý kredit platnosť do 24 hodín od zakúpenia.“

Čakanie na kredit

„Dobitím kreditu vám vieme garantovať jeho využitie. Nenechávajte si však prosím jeho dobíjanie na poslednú chvíľu. Aby ste ho mohli v autobuse pohodlne využiť, hoci vo väčšine prípadov je kredit naďalej pripísaný do pár minút,“ dopĺňa IDS BBSK.

Pod príspevkom pribudli desiatky reakcií ľudí, ktorí pre túto „novinku“ nemali pochopenie. „Niekedy to bolo možné hneď. IDS nás posúva vpred,“ napísal Adam. „To znamená, že keď si jeden deň nabijem kredit, tak ho môžem použiť až po 24 hodinách?“ pýta sa Monika. „To úplne online služba toto,“ smeje sa Mária, pričom viacerí komentujúci poukazujú práve na fakt, že v banskobystrickej MHD funguje takéto pripísanie kreditu okamžite.

Obrátili sme sa preto aj na BBSK. Stanovisko s vysvetlením nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: V regionálnej doprave odštartoval nový integrovaný dopravný systém
7
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM