Jakub Forgács Správy

Cestujúci v autobusoch zostali PREKVAPENÍ: Prečo nevidia, koľko PLATIA za jazdu?

Jazda prímestskými autobusmi sa od februára zmenila. Mnohí ľudia si na novinky stále nezvykli a my sa preto pýtame za nich.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci v autobusoch zostali PREKVAPENÍ: Prečo nevidia, koľko PLATIA za jazdu?
7
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Nový Integrovaný dopravný systém, ktorý funguje od 1. februára v prímestských autobusoch v celom Banskobystrickom kraji, mnohých prekvapil. Aj mesiac po jeho spustení stále nefunguje poriadne a do redakcie nám píšu ľudia, ktorí sa tak na niektorých trasách vozia zadarmo.

Koľko platíme?

Na druhej strane, ľudí, ktorí necestujú s predplatenými kartami, prekvapili vyššie ceny lístkov, ktoré stúpli v niektorých prípadoch až o 40 – 50 %, nemožnosť dobitia kreditu priamo u vodiča či čakanie na dobitý kredit aj vyše 24 hodín.

Zaujímavosťou je aj fakt, že pri platbe platobnou kartou človek na odbavovacom zariadení vidí, že platba prebehla, nevidí však sumu, ktorú zaplatil. A keďže vodič v tomto prípade lístky automaticky nevydáva, niektorí ľudia si podľa ich slov až neskôr všimli, že im bola odrátaná iná suma, ako mali platiť.

Jedným z dôvodov je aj fakt, že ak cestujete v jeden deň na trase „tam aj späť“ banková operácia (odrátanie platby) spojí tieto sumy na výpise dokopy. Preto majú niektorí ľudia pocit, že platia dvojnásobok ceny, hoci to tak nie je.

Oslovili sme však Banskobystrický kraj, aby sme zistili, ako je to s nezobrazovaním ceny lístka na odbavovacom zariadení a či sa to bude nejako riešiť..

Viac o novom Integrovanom dopravnom systéme BBSK

V OBRAZOCH: V regionálnej doprave odštartoval nový integrovaný dopravný systém
7
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM