Marcel Mojžiš Samospráva

Cesty ako tankodróm? Pozrite si video z Poľnej ulice

Jazdiť po cestách nielen v Banskej Bystrici nie je v týchto dňoch naozaj med lízať. Na viacerých vozovkách sú výtlky, ktoré vytáčajú tých, čo sedia za volantom. Jedným z takýchto vodičov je aj náš čitateľ Martin Bulák. Ten si v aute zavesil kameru a nakrútil stav cesty, po ktorej musí denne jazdiť.

Šoférovanie po meste dáva po dlhej zime vodičom poriadne zabrať. Okrem tradičného sústredenia musia mať oči na stopkách aj kvôli výtlkom, ktoré sa vyskytujú na cestách. Jeden z Banskobystričanov sa rozhodol, že zdokumentuje vozovku, po ktorej pravidelne jazdí. Pomocou HD kamery upevnenej na GPS držiak vo svojom vozidle nakrútil minulý týždeň stav cesty na Poľnej ulici v smere od Fončordy.

„Bol som už maximálne vytočený z toho, v akom dezolátnom stave je cesta, po ktorej musím každý deň chodiť. Táto vozovka je navyše veľmi vyťažená,“ vraví o svojom počine Martin Bulák. Ten sa v týchto dňoch podľa jeho slov radšej snaží autom po meste chodiť čo najmenej. „Začali mi už z nápravy vychádzať aj nejaké čudné zvuky,“ dodal.

Podľa radnice zvýšené poškodenie vozoviek v meste je vďaka počasiu, záťaži a vykonávanej zimnej údržbe. Banská Bystrica prostredníctvom svojej zmluvnej spoločnosti začala ešte v januári s čiastočnými opravami miestnych komunikácií. Mesto však podľa slov hovorcu primátora Filipa Roháčka brzdí vo väčšom napredovaní opráv nepriaznivé počasie.

Práve Poľná ulica sa zjavila ako top tip čitateľov portálu Bystrica 24 na rozbité cesty v meste. S často sa opakujúcou kritikou stavu tejto vozovky sme začiatkom februára oboznámili preto i magistrát. Ten už podľa slov hovorcu na danej ceste urobil opravy, hoci zatiaľ iba čiastočné.

Pozrite si video zaznamenané z auta pri jazde po Poľnej ulici!

Foto: ilustračné

Bystričan si nahral rozbitú vozovku cestou do práce
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM