Marcel Mojžiš Rôzne

Vaše tipy na rozbité cesty v meste: Toto je reakcia radnice...

Aj v Banskej Bystrici vodiči denne bojujú s výtlkmi na cestách. Tie sa v meste objavili po tom, čo zima ukázala svoju pravú tvár. Čitatelia nášho spravodajského portálu dostali možnosť, radnicu upozorniť na tie jamy, ktoré ich v meste najviac štvú.

Nie všetky zaslané tipy čitateľov boli na cesty, ktoré patria do správy mestskej samosprávy. Časť vozoviek, po ktorých jazdia Banskobystričania totiž spravuje aj Slovenská správa ciest a množstvo ďalších je pod palcom župy. Z mestských komunikácií sa medzi najčastejšími tipmi objavovala Poľná ulica.

Poľná ako top tip

Tá neunikla ani pozornosti nášho čitateľa Martina. „Choďte napríklad na Poľnú. To nie je cesta, to je zločin proti ľudskosti!,“ rázne zdôraznil svoj pohľad na vec na našej facebookovej stránke. S často sa opakujúcou kritikou stavu tejto ulice sme oboznámili i magistrát. Ten už na danej ceste urobil opravy, hoci zatiaľ iba čiastočné. Práce boli konkrétne vykonané v úseku na hlavnom ťahu medzi Sládkovičovou ulicou a Malachovskou cestou.

Hovorca primátora Filip Roháček zdôraznil, že mesto sa snaží podľa aktuálnych poveternostných podmienok už od záveru januára pristupovať k čiastočným dočasným opravám poškodených miestnych komunikácií. „Samozrejme proces opráv za použitia asfaltu, sa dá realizovať len v dňoch bez pretrvávajúcich zrážok. Prioritne dochádza k opravám hlbokých výtlkov, tie plytšie budú musieť počkať na jar, kedy začne riadna stavebná údržba ciest,“ dodal.

Zoznam narastá každým dňom

Na ďalšie tipy ľudí preto príde podľa neho rad až neskôr. Všetky spomenuté úseky ciest radnica už eviduje ako poškodené a sľubuje, že akonáhle to počasie dovolí, bude pokračovať v opravách väčších dier. V Banskej Bystrici už však boli opravy realizované napríklad na Smrečinárskej ceste pod železničným mostom či na ulici 29. augusta. Čiastočne prebehli i na Bottovej ulici a čiastočné vysprávky sa robili na Zvolenskej ceste, na Námestí Ľudovíta Štúra, pri UPV, alebo napríklad na Námestí Slobody.

„Samozrejme tento zoznam narastá každým dňom, ale počas snežných a mrznúcich dní nie je technicky vhodné a ani možné takéto trvácnejšie opravy realizovať. V kritických úsekoch sa dočasne na zasypanie využíva aj jemnejší štrk,“ dodal Filip Roháček.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM