Aktualizované Hokej

Bystricu v Lige majstrov neuvidíme: Vzdala sa účasti

Banskobystričania v predčasne ukončenej sezóne 2019/2020 napokon nezískali svoj štvrtý majstrovský titul, no ako platní víťazi základnej časti mali právo účasti v nasledujúcom ročníku Ligy majstrov.

Ilustračný obrázok k článku Bystricu v Lige majstrov neuvidíme: Vzdala sa účasti
Zdroj: TASR

Slovenský hokejový klub HC ’05 iClinic Banská Bystrica sa vzdal práva štartu v Lige majstrov 2020/2021. Potvrdil to športový manažér klubu Július Koval. Namiesto účastníka Tipsport Ligy získal poslednú voľnú kartu do budúcosezónnej edície LM druhý tím po základnej časti bieloruskej ligy Neman Grodno.

Požiadali o nahradenie

Banskobystričania v predčasne ukončenej sezóne 2019/2020 napokon nezískali svoj štvrtý majstrovský titul, no ako platní víťazi základnej časti mali právo účasti v nasledujúcom ročníku LM. Ako však v utorok informoval oficiálny web Ligy majstrov, predstavitelia najvyššej slovenskej súťaže požiadali vedenie LM o nahradenie svojho zástupcu iným tímom, dôvody súvisia s infraštruktúrou. Bystrica totiž plánuje odohrať domáce zápasy v sezóne 2020/2021 na menšom štadióne v 40 kilometrov vzdialenom Brezne, domovskú arénu „baranov“ by mala čakať rekonštrukcia.

Trojnásobný slovenský šampión už vlani zvažoval, že nevyužije právo podať prihlášku do Ligy majstrov 2019/2020. Účasť v nej považoval za finančne stratovú, manažér Július Koval vtedy povedal, že štartom v nej ohrozuje klub vlastnú finančnú bezpečnosť. Bystričania napokon zmenili názor a do súťaže sa prihlásili, v G-skupine obsadili so ziskom troch bodov nepostupové štvrté miesto.

Kovaľ: Nad účasťou sme sa vôbec nezamýšľali

„Po poslednom skupinovom zápase sme oficiálne vyhlásili, že sa v budúcnosti nebudeme snažiť hrať Ligu majstrov, aj keby sme sa do nej kvalifikovali. Na našich dôvodoch sa odvtedy nič nezmenilo. V súčasnej situácii sme sa nad účasťou v Lige majstrov už vôbec nezamýšľali,“ uviedol Koval.

Klub už vo februári avizoval rekonštrukciu svojho zimného štadióna, konkrétne jeho západnú tribúnu. Odvtedy však dianie v krajine negatívne ovplyvnila pandémia koronavírusu. Hokejové súťaže predčasne ukončili, kluby rátajú finančné straty, mestá zmenili svoje finančné priority. „Je to najmä otázka mesta, ktoré má rekonštrukciu na starosti. Súčasná situácia to môže ovplyvniť. S mestom ohľadne rekonštrukcie komunikujeme, z tých rozhovorov nám vyplýva, že nič nie je isté, nič nie je jasné. Ak by sa z rôznych dôvodov nedala rekonštrukcia uskutočniť, radi by sme odohrali nasledujúcu sezónu na domácom štadióne,“ dodal Koval.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM