Jakub Forgács Rôzne Správy

Bystricu ste takto ešte nevideli: Aleš zachytil známe miesta či dominanty z lietadla, FOTO

Už ste videli zrekonštruovaný štadión SNP, plážové kúpalisko či bystrické sídliská z vtáčej perspektívy? Vďaka záberom Aleša Muchu máte jedinečnú šancu.

Ilustračný obrázok k článku Bystricu ste takto ešte nevideli: Aleš zachytil známe miesta či dominanty z lietadla, FOTO
13
Galéria
Zdroj: CBS spol s.r.o.

Asi mnohí obyvatelia sa zhodnú na tom, že Banská Bystrica je krásnym mestom. Kochať sa jeho krásami dá z rôznych miest, no letecké pohľady sa naskytnú len málokomu. Nedávno sa to podarilo aj Alešovi Muchovi, ktorý síce pracuje ako profesionálny vojak v letectve, no venuje sa aj foteniu úchvatných záberov z lietadla.

Fotograf z lietadla

„Fotografie sa robia na špeciálne upravených lietadlách. Konkrétne ide o upravené kokpity pre fotografov, aby pri fotení nebolo pred objektívom plexisklo, ktoré veľmi rozostrí snímok,“ uviedol pre spravodajský portál Dnes 24 Aleš Mucha. Ako poznamenal, už lietal na skúšku aj predtým, ale iba ako náhradný fotograf, resp. na test.

„Niekomu je proste zle a turbulencie mu rozhádžu žalúdok,“ vysvetlil.

Zábery Bystrice vznikli práve v deň, keď bol zaúčaný ako palubný technik alebo fotograf, resp. fotograf z lietadla, pre spoločnosť, ktorá sa venuje dlhodobo kartografii, ručne maľovaným mapám, ortofotomapám, vidozáberom a videomapám pre obce a podobne. „Letel som s Milanom Paprčkom, majiteľom CBS a VKÚ Harmanec,“ poznamenal fotograf.

„V tento deň sme fotili prevažne v Českej republike ale pri návrate na letisko v Dobrej Nive sme to strihli obchádzkou cez Banskú Bystricu, pre fotenie štadióna na zákazku,“ spomenul Aleš.

Viac o prelete nad Banskou Bystricou sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

OBRAZOM: Bystrica na úchvatných leteckých záberoch, takto ste ju ešte nevideli
13
Galéria
Zdroj: CBS spol s.r.o.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM