Jakub Forgács Správy Samospráva

Bystricu opäť rozžiaria kvety: Budúca výzdoba mesta je už v skleníkoch, VIDEO

Tešíte sa na príchod jari? V skleníkoch pod Urpínom sa už teraz starajú o 150-tisíc semienok rôznych druhov kvetov.

Ilustračný obrázok k článku Bystricu opäť rozžiaria kvety: Budúca výzdoba mesta je už v skleníkoch, VIDEO
Zdroj: Záhradnícke a rekreačné služby

Aktivity zamestnancov mestskej organizácie Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) sa v týchto dňoch zameriavajú, okrem iného, aj na vysievanie semien rastlín, ktoré budú s príchodom letných dní vysádzané na kruhových objazdoch, v okolí parkovísk, na mostoch či stĺpoch verejného osvetlenia. Mesto Banská Bystrica o tom informuje na svojej facebookovej stránke.

„Okrem toho ste mohli v uliciach mesta v poslednom období stretnúť ZAaRES-ákov pri obstrihávaní guľovitých javorov, úprave krovitých porastov a vykonávaní omladzujúcich rezov na vŕbach,“ uvádza mesto.

Ako sa píše na stránke, sadeničky si mesto v prevažnej miere nenakupuje od dodávateľov, ale dopestuje si ich vo vlastnej réžii.

„Rukami troch šikovných žien v skleníkoch správcu zelene prejde ročne približne 150-tisíc semienok určených na letničkovú výsadbu, ktorá sa realizuje v máji, a v druhej etape v priebehu októbra. V druhej fáze sa vysádzajú cibuľoviny, používajú sa nové aj staršie cibuľky. Naše mesto skrášľujú aksamietnice, starčeky, surfínie i šalvie,“ spomína mesto.

„Semienka všetkých rastlín sa objednávajú vždy spravidla na jeseň, následne po tom, čo sa nakreslia návrhy kvetinových záhonov, ich výškové a farebné členenie,“ dodáva mesto so slovami, že podľa toho sa prepočíta potreba počtu rastlín na meter štvorcový.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

ZAARESÁČKY SA V SKLENÍKOCH STARAJÚ O 150 000 SEMIENOK RÔZNYCH DRUHOV KVETOV Aktivity zamestnancov mestskej organizácie...

Posted by Mesto Banská Bystrica on Tuesday, March 16, 2021
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM