Marcel Páleš Samospráva

Bystrický poslanec, čo podal pomocnú ruku kapelám: Skúšobne sú plné, robí sa tam super muzika!

V minulosti na svoje aktivity upozornil aj tým, že na prevádzku nových hudobných skúšobní venoval svoju ročnú poslaneckú odmenu. Naďalej sa usiluje o spokojnosť občanov v Sásovej-Rudlovej. Vyspovedali sme ho.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický poslanec, čo podal pomocnú ruku kapelám: Skúšobne sú plné, robí sa tam super muzika!
Zdroj: Dnes24.sk

Volebný obvod č. 7 tvoria Sásová a Rudlová. Ako poslanci mestského zastupiteľstva zaň zodpovedajú: Jakub Gajdošík, Pavol Bielik, Milan Lichý, Vlastimil Plavucha, Michal Škantár, Tomáš Novanský, Andrej Refka, Martin Turčan a Vladimír Pirošík. Dnes nám odpovedal Martin Turčan.

  • Čo sa vám za posledný čas vo vašom volebnom obvode podarilo?

Spoločne s OZ Sásová pre Hudbu som spustil projekt pre mladých ľudí, resp. hudobníkov. Dali sme im možnosť len za spotrebovanú energiu využívať skúšobne, ktoré sme im v OZ zabezpečili. Viac nájdete na www.sasovaprehudbu.sk, tiež na facebooku. Skúšobne sú už naplnené a robí sa tam super muzika.

  • Ale hudbou to, predpokladám, neskončilo… Čo ešte?

V Sásovej sa mi podarilo presvedčiť kolegov a v rozpočte sme vyčlenili financie na pilotný program zvýšenia bezpečnosti priechodov pre chodcov. V Sásovej sú osadené tri bezpečné priechody na frekventovaných miestach. Sú bezbariérové, osvetlené zhora lampou a v asfalte sú nainštalované led svetla, ktoré blikajú. Rad by som v tomto pokračoval a oslovil napr. poisťovne, aby nás podporili a zainvestovali do zvýšenia bezpečnosti.

Ďalej schody z Ďumbierskej na Rudlovskú poza objekt Elmont. Podarilo sa vyčleniť prostriedky na tieto schody, ktoré občanom mesto sľubovalo 20 rokov. Už sú hotové a plne využívané. Tiež rekonštrukcia chodníka na Rudohorskej od Lidl postupne až po Pikard, rekonštrukcia schodov z Rudohorskej na Starohorskú, ktoré boli v havarijnom stave.

  • Viem, že sa do úspešného konca podaril dotiahnuť projekt, ktorý potešil predovšetkým psíčkarov

Áno, ide o výbeh pre psov, taktiež pilotný projekt v našom meste, kde sa na Tatranskej vytvorilo oplotené a komplexne vybavené cvičisko pre psíkov. Nevedel som na to zohnať peniaze, mal som to vo volebnom programe druhé obdobie, ale keď si myšlienku minulý rok osvojili aj ostatní kolegovia, dotiahli to do úspešného konca a cvičisko existuje a je plne využívané. Je mnoho aktivít a fajn akcii, ktoré sa v Sásovej priebežne podporujú a organizujú.

  • Určite sú teda javy, ktoré vás v rámci vášho volebného obvodu tešia, ako napríklad spomínané podarené úlohy, ale tiež sa nájdu aj tie, ktoré vám úsmev skôr berú…

Teší ma, že ľudia s nami komunikujú, vedia zadefinovať, čo by chceli, čiže dobrá spolupráca občan vs. poslanec. Niekedy to, bohužiaľ, ale končí na tom, že žiadosti resp. predstavy nie je možné splniť, prípadne to nie je v kompetencii mes­ta.

  • A akí vôbec sú občania, pre ktorých to celé robíte?

Nároční, ale to je dobre! Ženie nás to vpred a do roboty (smiech), ktorá mňa osobne baví.

  • Na čom vlastne v Sásovej-Rudlovej aktuálne pracujete?

Do konca tohto leta bude napríklad komplexne obnovené tzv. Zelené ihrisko oproti Bille na Tatranskej.

  • No a čo blízka či vzdialená budúcnosť? Nejaké plány sa určite nájdu…

Mnoho z môjho programu, ktorý som obyvateľom propagoval, sa podarilo naplniť. Ešte zostáva pár položiek, na ktoré sa plánujem posledný rok zamerať.

  • Nájdu sa ja nejaké závažné problémy, ktoré potrebujete riešiť čím skôr?

Komunikácie a ich stav, parkingy, nakoľko je stále po nich dopyt od obyvateľov. Tiež postupne väčšie alebo čiastkové opravy detských ihrísk a dotiahnutie obnovy zelene po výkopových prácach.

  • Ale nájde sa aj niečo, čo vám vo vašom volebnom obvode chýba?

Financie! (smiech) S ich pomocou by sa dalo robiť výrazne viac investičných aktivít na zveľadenie okolia a vylepšenie životnej úrovne obyvateľov a zvýšenie ich komfortu.

  • Na čo by ste teda prijali väčšiu finančnú podporu od mesta?

Kamerový systém a jeho obnovu a rozšírenie, kosenie a údržba trávy a zvyšnej zelene, masívne rekonštrukcie komunikácii a chodníkov v Sásovej a Rudlovej.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM