Aktualizované Jakub Forgács Správy

Bystrický park skrášli unikátny druh kvetov. Pochádza z bulharského Údolia ruží

V Parku pod Pamätníkom SNP pribudne celkom 40 koreňov krásnych kvetov, ktoré spríjemnia prostredie a potešia pohľady obyvateľov i návštevníkov mesta.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický park skrášli unikátny druh kvetov. Pochádza z bulharského Údolia ruží
10
Galéria
Zdroj: TASR

Tento rok je zasvätený 140. výročiu vzniku Ministerstva zahraničných vecí a bulharskej diplomatickej služby. „Vďaka dobrým vzťahom a dlhoročnej intenzívnej spolupráci Veľvyslanectvo Bulharskej republiky v Slovenskej republike pri tejto príležitosti daruje Banskobystričanom unikátny druh dekoratívnych a olejnatých ruží,“ povedala hovorkyňa primátora Dominika Mojžišová.

Pôvodne mali v pondelok pred obedom v Parku pod Pamätníkom veľvyslankyňa Bulharskej republiky J. E. pani Yordanka Chobanova spolu s primátorom mesta Jánom Noskom a riaditeľkou Inštitútu ruže a éterických olejnatých kultúr pani Gankou Baeva sadiť ruže z bulharského Údolia ruží, ktoré boli špeciálne vypestované pre mesto pod Urpínom v Kazanlaku. Nakoniec sa tak nestane.

„Dnešné sadenie ruží, ktoré som vám avizovala minulý týždeň, žiaľ, musíme zrušiť pre nepriaznivé počasie,“ uviedla v pondelok predpoludním Mojžišová, ktorá pozvala novinárov aspoň na stretnutie s veľvyslankyňou, primátorom a riaditeľkou spomínaného inštitútu na Radnici o 11:25.

„V parku pribudne celkom 40 koreňov týchto krásnych kvetov, ktoré spríjemnia prostredie a potešia pohľady obyvateľov i návštevníkov nášho mesta,“ dodala Mojžišová.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery krásnych holandských tulipánov, ktoré v parku kvitli tento rok!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: V bystrickom parku kvitne 1000 tulipánov. Pozrite na tú nádheru
10
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM