Jakub Forgács Kultúra

Bystrický majáles opäť pritiahol davy: Takto sa zabávali mladí ľudia pod Urpínom!

V Banskej Bystrici sme si užili ďalší ročník obľúbeného majálesu. Návštevníkov dostali do varu populárni hudobníci a vôbec im neprekážalo ani pár kvapiek, ktoré na nich spadli zo zatiahnutej oblohy.

Ilustračný obrázok k článku Bystrický majáles opäť pritiahol davy: Takto sa zabávali mladí ľudia pod Urpínom!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Jedna z najväčších žúrok pod holým nebom v našom meste, banskobystrický majáles, opäť nesklamal. Návštevníci sa aj tento rok stretli na nezmenenom mieste, atletickom štadióne Univerzity Mateja Bela, kde si vychutnávali hudbu aj napriek zamračenému počasiu a občasnému mrholeniu.

Tisíce návštevníkov bystrického majálesu si užili súťaže, zábavu s frisbee, ale hlavne vystúpenia známych hudobných interpretov. Tancovalo sa do rytmu kapiel Medial Banana, Billy Barman, Borra, Peacock Ball, Flow Fenomen, Local Nation a na záver atmosféru vygradovali známe slovenské stálice Polemic a Para.

„Na majáles chodievam s kamarátmi každý rok a vždy sa tu poriadne vybláznime. Báli sme sa, že bude pršať, ako zvykne skoro pravidelne, no našťastie sa tak nestalo,“ povedala gymnazistka Zuzka (19), ktorej neprekážala ani zatiahnutá obloha. Nadšenie neskrýval ani stredoškolák Dávid (16). „Je tu bombovo, Medial Banana boli najlepší! Len škoda, že z majálesu musím odísť skôr, zajtra ma čaká ťažká písomka,“ dodal sklamane.

Medzi zabávajúcimi sa však našli aj takí, ktorí voči majálesu mali isté výhrady. „Príliš sa mi nepozdáva to množstvo piva, čo tu niektorí moji rovesníci vypijú. Ja osobne som tu hlavne kvôli hudbe, konkrétne Pare,“ priznala študentka UMB Katka (21). Ako dodala, na majáles chodieva rok čo rok, pretože tu postretáva množstvo známych ľudí.

Pozrite si fotografie z majálesu v našej galérii!

Majáles pod Urpínom opäť pritiahol davy: Pozrite, ako sa bavili mladí ľudia v By
23
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM