Jakub Forgács Správy Samospráva

Bystrickú MHD čakajú veľké zmeny: Mení sa cestovný poriadok a pribudnú NOVINKY

Počas januára sa cestujúci v MHD dočkajú viacerých zmien. Pribudnú USB rýchlo-nabíjačky a WiFi pripojenie na internet. Okrem toho budú môcť ľudia nastupovať a vystupovať všetkými dverami.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickú MHD čakajú veľké zmeny: Mení sa cestovný poriadok a pribudnú NOVINKY
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Zabezpečiť modernejšiu, bezpečnejšiu a komfortnejšiu verejnú dopravu pre cestujúcich je pre samosprávu prioritou. Informovala o tom Dominika Adamovičová, hovorkyňa primátora.

Novinky MHD

„Počas januára budú vo vozidlách MHD namontované snímače dopravných kariet pri všetkých dverách vozidiel MHD. Cestujúci si po novom zakúpi lístok bezhotovostne priložením karty bez možnosti jeho tlače, čo prispeje k rýchlejšiemu a aj ekologickejšiemu cestovaniu,“ uviedla Adamovičová.

„Výnimkou budú len predné dvere, pri ktorých bude snímač s tlačiarňou, určený pre tých, ktorí si chcú zakúpiť lístok v hotovosti, resp. potrebujú vytlačený cestovný doklad,“ pokračovala hovorkyňa so slovami, že spolu s nástupom a výstupom všetkými dverami budú mať cestujúci možnosť využívať aj USB rýchlo-nabíjačky a Wifi pripojenie na internet v každom vozidle MHD v Banskej Bystrici.

Viac o zmene cestovných poriadkov MHD sa dozviete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM