Jakub Forgács Správy

Bystrickí študeti môžu získať peniaze: Ak chcú štipendium, TOTO musia spĺňať

Pri posudzovaní štipendia sa okrem iného prihliada na finančnú náročnosť študijného odboru žiadateľa a na jeho sociálne a majetkové pomery.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí študeti môžu získať peniaze: Ak chcú štipendium, TOTO musia spĺňať
Zdroj: TASR

V zmysle platného VZN č. 9/2009 o štipendijnom fonde Andreja Hanzlíka môžu študenti stredných a vysokých škôl najneskôr do 15. septembra 2020 podávať žiadosti o poskytnutie štipendia na školský rok 2020/2021. Informuje o tom Školský úrad, oddelenie školstva a mládeže na oficiálnom webe mesta.

„O štipendium sa môžu uchádzať študenti s trvalým pobytom v meste Banská Bystrica, ktorých priemerný prospech v predchádzajúcich dvoch rokoch dosahoval priemer 2,0 a spoločne posudzované príjmy v rodine žiadateľa nepresahujú 1,5 – násobok súm, stanovených v zákone o životnom minime,“ píše sa na stránke.

„Pri posudzovaní štipendia sa prihliada na finančnú náročnosť študijného odboru žiadateľa a na jeho sociálne a majetkové pomery,“ uvádza web.

Vzor žiadosti a spomínané VZN nájdete na stránke mesta, v sekcii: Oddelenia/ Školský úrad, odd. školstva a mládeže/ Agendy /Žiadosť o štipendium/ Dokumenty, žiadosti a tlačivá/ Žiadosť o štipendium.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM