Jakub Forgács Krimi Krimi

Bystrickí leteckí záchranári v akcii: Dievčatko (6) po páde zo stromu s poranenou chrbticou

Záchranári mali plné ruky práce. Pomáhali dvom dospelým, ktorí sa vážne zranili i šesťročnému dievčatku. Čítajte podrobnosti zo zásahov!

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí leteckí záchranári v akcii: Dievčatko (6) po páde zo stromu s poranenou chrbticou
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková, Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE z Banskej Bystrice letela v nedeľu najprv na pomoc mužovi (43) do lesného terénu v Lešti v okrese Zvolen, ktorý si po páde z posedu poranil chrbticu, hlavu a hrudník.

„Po pristáti vrtuľníka priamo v teréne si lekár leteckých záchranárov prevzal od pozemných záchranárov zraneného muža. Po doplnení liečby a preložení na palubu vrtuľníka bol v stabilizovanom stave pri vedomí transportovaný do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici,“ konštatovala hovorkyňa.

V rovnakej nemocnici skončil aj muž (18) z Detvianskej Huty v okrese Detva, ktorý bol v bezvedomí. „Po prílete vrtuľníka, ktorý pristál v blízkosti domu, mu lekár leteckých záchranárov poskytol primárne ošetrenie. Napojili ho na umelú pľúcnu ventiláciu a vo vážnom stave previezli do Rooseveltovej nemocnice,“ dodala Hopjaková.

Záchranári leteli aj do obce Slepčany v okrese Zlaté Moravce. Šesťročné dievčatko tam utrpelo po páde zo stromu poranenie driekovej časti chrbtice. Ako uviedla hovorkyňa, rýchla lekárska pomoc dieťa na mieste ošetrila a previezla na miestne futbalové ihrisko, kde pristál vrtuľník. Malá pacientka bola pri vedomí a previezli ju do banskobystrickej nemocnice.

Čítajte tiež:

Veľký zásah hasičov na Iliašskej ceste. Požiar napáchal státisícové škody

Bystričan doplatil na zrážku s lesnou zverou. Felicia skončila mimo cesty na streche

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM