Aktualizované Jakub Forgács Krimi

Veľký zásah hasičov na Iliašskej ceste. Požiar napáchal státisícové škody

Požiar vo štvrtok popoludní zburcoval bystrických hasičov. S ohňom bojovali v priestore zberného dvora. Čo zachvátili plamene?

Ilustračný obrázok k článku Veľký zásah hasičov na Iliašskej ceste. Požiar napáchal státisícové škody
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici informovalo o 13:22 o požiari v Banskej Bystrici. „Ide o požiar v areáli zberného dvora na Iliašskej ceste,“ písalo sa v správe z operačného strediska. O prípade sme preto zisťovali ďalšie podrobnosti.

„Došlo k požiaru nakladača na drvenie papiera. Požiar bol v priestore zberných surovín, smerom na Iliaš. Najväčšia škoda, ktorú uvádza užívateľ stroja, je 250 000 eur. Išlo ešte o celkom nový drvič na drvenie papiera,“ uviedol pre spravodajský portál Bystrica 24 riaditeľ Okresného riaditeľstva HaZZ Banská Bystrica Dušan Mlynárik.

„Zasahovalo 12 príslušníkov Okresného riaditeľstva HaZZ Banská Bystrica. Dobrovoľníci nezasahovali. Boli síce vyžiadaní, ale nedostavili sa. Boli tu tri kusy cisternovej techniky plus Atego a sanitný hasičský automobil. Ten poskytoval predlekársku pomoc, pretože vodičovi, asi zo šoku, prišlo nevoľno a skolaboval,“ pokračoval.

„Je tu aj expertízna skupina, ale pravdepodobnou príčinou je technická závada. Vodič uviedol, že sa mu nadmerne míňala nafta v nádrži, lebo za dve hodiny minul skoro 200 litrov,“ dodal Mlynárik so slovami, že išlo o netesnosť a k tomu sa pridal nejaký iniciátor.

Čítajte tiež:

FOTO z miesta škaredej nehody: Zrážka džípu s Octaviou neďaleko Bystrice

FOTO: Nehoda za Bystricou so zranenými: Fabia sa v protismere zrazila s motorkárom

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM