Jakub Forgács Iné športy

Bystrickí hokejbalisti ukázali svoju silu. V skromnej zostave potrápili favoritov turnaja

Bojovnosť im veru nechýba. Napriek tomu, že banskobystrickí hokejbalisti nastúpili na turnaj v zdecimovanej zostave, nedali sa zahanbiť výkonmi.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí hokejbalisti ukázali svoju silu. V skromnej zostave potrápili favoritov turnaja
Foto: Rastislav Búgel

Uplynulý víkend sa v záhorskej obci Gajary uskutočnil už 5. ročník hokejbalového turnaja o Pohár Starostu obce – Starosta Cup 2015. Pravidelným účastníkom turnaja sú aj banskobystrickí hokejbalisti.

Tento ročník turnaja sa niesol najmä kvôli extrémnym teplotám a dovolenkovému obdobiu v skromnejšom duchu. Kvalita turnaja však bola po hernej stránke výborná, čo potvrdzuje aj menoslov účastníkov – Gajary Flames, No name Nitra, extraligista Jokerit Petržalka, nováčik extraligy D.C.S.I. Diaková, Výber Bratislavy v zostave aj s dvomi aktuálnym majstrami sveta v hokejbale zo švajčiarskeho Zugu – Dankom a kapitánom reprezentácie Minárikom a samozrejme Banská Bystrica.

Problémy so zostavou

Banskobystričanom sa žiaľ pred turnajom nevyhli problémy so zostavou, keď sa mnoho členov tímu nemohlo zúčastniť turnaja z rôznych dôvodov. Súpisku tvorilo len osem hráčov v poli a brankára, čo pri systéme turnaja predpovedalo, veľkú kondičnú náročnosť. Celkovo sa ale Bystričania na turnaji nestratili a v silnej konkurencii obsadili 5. miesto. Vysoké prehry zaznamenali len s finalistami z Bratislavy a Diakovej. Tieto tímy však boli o výkonnostnú triedu vyššie pred všetkými ostatnými. Ostatné tri zápasy boli mimoriadne vyrovnané, avšak priniesli našim hráčom len jedno víťazstvo. Turnaj napokon vyhrala Bratislava pred Diakovou, v súboji o bronz uspel po nájazdoch Jokerit a štvrtá skončila Nitra. Domáce Gajary obsadili posledné miesto za našimi chlapcami.

Andrej Nemček na záver turnaj zhodnotil takto: „V tomto letnom období sa veľmi ťažko skladal tím, no sme pravidelnými účastníkmi tohto príjemného tradičného turnaja. Preto sme napriek problémom so zostavou chceli turnaj odohrať. Ďakujem aj chlapcom, ktorí prišli z Bratislavy, resp. Čadce, vypomôcť na tento turnaj, lebo bez nich by sme ho neodohrali. Zhoda okolností – extrémne teplo, úzky káder a v rozhodujúcich okamihoch nedostatok športového šťastia a síl nás podľa môjho názoru stáli zápas o tretie miesto. Finalisti boli skutočne skvelí, ale myslím si, že keby sme boli aspoň na dva kompletné útoky, pobili by sme sa o bronz. Napriek tomu klobúk dolu pred všetkými hráčmi a skvelou súdržnou partiou. To je to, na čo sa pri každom turnaji s chlapcami najviac teším a na čo potom radi neskôr spomíname.“

Zostava Banskej Bystrice: Ján Náter – Tomáš Guttmann, Richard Hajduk, Lukáš Melichar, Aleš Melichar, Tomáš Holík, Peter Gabriš, Tomáš Urbaník, Andrej Nemček (Kapitán)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM