Futbal Správy

Bystrickí futbalisti si už čoskoro zahrajú na novom: Kedy skolaudujú štadión v Radvani?

Priestor budú využívať futbalové športové kluby z Banskej Bystrice. Ide približne o 800 futbalistov.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí futbalisti si už čoskoro zahrajú na novom: Kedy skolaudujú štadión v Radvani?
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

So zámerom zmeniť zanedbané ihrisko v banskobystrickej časti Kráľová na moderný štadión pre mladé futbalové nádeje prišla samospráva v roku 2018. Prestavba Mestského mládežníckeho štadiónu je v súčasnosti tesne pred dokončením. Informoval o tom Miroslav Strelec z kancelárie primátora.

Čo všetko pribudlo?

Náklady na výstavbu štadióna dosiahli viac ako 3,6 milióna eur s DPH. V sume je zahrnutá aj dotácia ministerstva financií vo výške 730-tisíc eur. Prvé tréningy a zápasy by mohli odštartovať v najbližších týždňoch. Priestor budú využívať futbalové športové kluby z Banskej Bystrice. Ide približne o 800 futbalistov.

„Okrem hlavnej futbalovej plochy s umelým trávnikom a osvetlením pribudli tribúny s kapacitou takmer 1 500 miest, objekty zázemia a šatní, objekty s pokladňami, bufetmi a toaletami pre divákov. Mesto realizovalo aj prístupové spevnené plochy vrátane parkovísk,“ priblížil Strelec.

Stavenisko zhotoviteľovi odovzdali koncom júna 2020. Športovisko má byť v apríli skolaudované a odovzdané do užívania.

Vo finále

„Naším cieľom bolo vytvoriť podmienky na výchovu, rozvoj a rast mladých futbalistov. Po dlhých procesoch sme vo finále. Futbal vždy do nášho mesta patril. Som presvedčený, že projekt prestavby ihrísk na moderný štadión je ďalším z krokov, ktorými pomáhame futbalu prinavrátiť pozíciu, ktorú kedysi v meste pod Urpínom mal,“ konštatoval primátor Ján Nosko.

„Urbanistické riešenie štadióna bolo dané polohou stavebného pozemku v zastavanom území. Rovnako i polohou jestvujúcich futbalových ihrísk a dispozičnými potrebami umiestnenia jednotlivých novostavieb na pozemku tak, aby spĺňali objektívne kritériá pre prvú kategóriu futbalového štadiónu v súlade s kategorizáciou štadiónov podľa UEFA. Športovisko má vyhovujúce rozmery hracej plochy, osvetlenie, zázemie pre médiá a VIP hostí, zabezpečenie vrátane kamerového systému, ako aj počet miest na tribúnach,“ doplnil Vladimír Brieda, vedúci oddelenia implementácie projektov magistrátu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM