Jakub Forgács Hokej

Bystrickí fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Baranov posilnil ďalší brankár zo zámoria aj dvojica nových obrancov

Hoci je sezóna už v plnom prúde, vedenie hokejového extraligistu HC'05 Banská Bystrica vystužilo tím príchodom troch nových hráčov. Títo hokejisti pribudli do kádra baranov.

Ilustračný obrázok k článku Bystrickí fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Baranov posilnil ďalší brankár zo zámoria aj dvojica nových obrancov
Zdroj: TASR

Pod Urpínom od štvrtka pôsobia obrancovia Tomáš Frolo s Václavom Čížekom, konkurenciu na brankárskom poste zvýši Američan Josh Unic. Do konca sezóny bude bystrický dres obliekať aj útočník Milan Kytnár. Informoval oficiálny web klubu.

Frolo (32) odštartoval sezónu v tíme Saryarka Karaganda, predtým však pôsobil výlučne v českej extralige v tímoch Plzne, Mladej Boleslavi, Třinca či Vsetína ešte na najvyššej úrovni. Spoločne s ním prichádza do mužstva „baranov“ aj český zadák Václav Čížek (25). Ten strávil posledné dva ročníky v druholigovom Moste, predtým obliekal na striedavý štart aj dres extraligovej Mladej Boleslavi.

Konkurenciu na bránkarskom poste, kde sa v súčasnosti strieda Miika Wiikman s Andrejom Košarišťanom, by mal zvýšiť americký legionár Josh Unica. Ten chytal v univerzitnej zámorskej súťaž za Western Ontario, USA navyše reprezentoval na svetových šampionátoch do 17, 18 aj 20 rokov. So „sedemnástkou“ a „osemnástkou“ získal na MS strieborné medaily.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM