Jakub Forgács Správy

Bystrické terasy zívajú prázdnotou: Ľudia využili ZMENU opatrení, jesť chodia dnu, FOTO

Po dlhých týždňoch, kedy fungoval iba okienkový predaj či roznos jedla, si aj Banskobystričania mohli odskočiť na obed do reštaurácií. Zmenu vítajú.

Ilustračný obrázok k článku Bystrické terasy zívajú prázdnotou: Ľudia využili ZMENU opatrení, jesť chodia dnu, FOTO
9
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Od pondelka 3. januára už môžu byť pre očkovaných a ľudí, ktorí v posledných 180 dňoch prekonali ochorenie COVID-19 (režim OP), otvorené všetky prevádzky verejného stravovania aj na konzumáciu na mieste. Vyplýva to z aktualizovanej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Za prísnych podmienok

Podmienkou na otvorenie v režime OP je obsadenosť maximálne do 50 % kapacity zariadenia, obsadenie jedného stola najviac štyrmi osobami alebo osobami z jednej domácnosti a zabezpečenie dvojmetrových odstupov medzi stolmi. Konzumácia pokrmov alebo nápojov je povolená výlučne posediačky. Maximálna kapacita 50 % sa netýka závodných, školských a podobných jedální.

Prevádzky môžu v režime základ naďalej fungovať prostredníctvom výdaja jedál a nápojov zabalených na odber so sebou.

Spokojní Bystričania

V pondelok na poludnie sme sa vybrali do centra mesta. Hoci nebola veľká zima, väčšina terás bola takmer prázdna. Očkovaní a prekonaní totiž využili možnosť a na obed sa vybrali priamo dnu do reštaurácií. Túto zmenu v opatreniach si pochvaľovali.

„Konečne sa berie ohľad aj na tých, ktorí sa dali zaočkovať, malo to tak byť už dávno,“ povedala pre spravodajský portál Dnes 24 pani Mária, ktorú sme zastihli na námestí. „Terasy však podľa mňa mohli byť otvorené už dávno,“ doplnil ju Milan.

Hoci reštaurácie či kaviarne môžu po dlhej dobe privítať zákazníkov vo svojich interiéroch, niektoré predsa zostanú zatvorené. Informovali o tom aj oznamy na niektorých banskobystrických podnikoch.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Bystrické reštaurácie sa opäť otvorili a lákajú návštevníkov
9
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM