Jakub Forgács Rôzne Správy

Bystrické sídlisko zažije nevšedný festival. Piknik, bubnovačka a bazár, aký sa nevidí

V Sásovej sa chystá obľúbené podujatie Bystričanov. Čo všetko prinesie tohtoročný EKOdeň?

Ilustračný obrázok k článku Bystrické sídlisko zažije nevšedný festival. Piknik, bubnovačka a bazár, aký sa nevidí
8
Galéria
Zdroj: KC Sásová

Komunitné centrum Sásová spolu s komunitnou záhradou na Tatranskej ulici pripravuje v pondelok 8. mája 2017 už piaty ročník festivalu EKOdeň. Témou tohto ročníka je Umenie v záhrade, ktoré sa premietne do viacerých zaujímavých aktivít pre všetky vekové kategórie.

„Novinkou bude „Bazár zaváranín“, kde si spoločne s návštevníkmi budeme zdieľať prebytočné zásoby zaváranín. Pozývame na stretnutia so susedmi a susedkami pri eko-workshopoch, spoločnom pikniku, hrách a dielničkách pre deti, divadlo, spoločnú bubnovačku a vystúpenia dobrovoľníkov,“ uvádzajú organizátori podujatia.

Program dňa je rozdelený na dve časti. Dopoludnia je program úzko prepojený s workshopmi v komunitnej záhradke, na tému Umenie v záhrade sme prizvali sochádra Filipa Bednára a maliarku Zuzku Skařupovú. Okrem toho sa môžu zapojiť do spoločného záhradníčenia. Pre rodiny s deťmi je prichystaný aj sprievodný program, enviroaktivitky v záhrade a pracovať budeme aj na dotvorení Sásovskej mozaiky.

Obedové menu sa tiež bude niesť v duchu zdravej stravy. Vege guláš spolu s výbornými kváskovými chlebíkmi od Ľudky Hoffmanovej. Atmosféru obedového pikniku dotvorí jazzovo-bluessové vystúpenie Mira Trangoša.

Sprievodný program popoludní otvorí spoločná bubnovačka v kruhu s Mekym Randuškom, ktorýpripraví silný zážitok zo spoločného bubnovania. Pre deti i rodiny bude následne divadelné vystúpenie Princezná so zlatou hviezdou od bystrického divadla Klipperton. Vystúpia tiež viacerí dobrovoľníci a dobrovoľníčky komunitného centra a partnerov podujatia. Počas celého poobedia bude možnosť zahrať si partiu šachu v šachovej zóne alebo stráviť príjemné popoludnie pri hrách v záhrade. Záver programu je venovaný vystúpeniam hudobnej školy Yamaha a orientálnym tanečniciam. Celú akciu ukončia temperamentné rytmy tanečníkov z o.z. Nádej deťom

„Môžete tiež prispieť do spoločného Bazáru zaváranín vlastnými produktami (označenými), prípadne si vymeniť iné podľa priania. Deky a vlastné piknikové koše sú vítané. Počas celého dňa je možné prísť, posedieť, poopekať a vychutnať si pohodu tohto vzácneho sídliskového priestoru,“ dodávajú organizátori.

PROGRAM:

  • 10.00 – 12.00 workshopy v komunitnej záhrade (vysádzanie vistérií, rekonštrukcia knižničky, vypletané záhony), umelecké workshopy so sochárom a maliarkou (F.Bednár, Z.Skařupová), enviroaktivity pre deti a rodiny, dokončovanie sásovskej mozaiky s o.z. FopArt
  • 12.30 – 13.30 obedový piknik (reštaurácia Cosmopolitan a Ľudka Hoffmanová), hudobný sprievod Miroslava Trangoša (Instrumental music Jazz&blues)
  • 14.00 – 18.00 hudobno – divadelné popoludnie, šach v záhrade
  • 14.00 bubnovačka s Mekym
  • 15.30 divadlo Klipperton – Princezná so zlatou hviezdou
  • 16.30 hudobné pásmo s Yamahou – vystúpenie s detičkami
  • 17.00 orientálne tance s Beatkou
  • 17.15 vystúpenie detí z o.z. Nádej deťom

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z minulých ročníkov podujatia Eko Deň!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: EKOdeň KC Sásová
8
Galéria
Zdroj: KC Sásová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM