Jaroslav Dodok Rôzne

Bystrické podniky otvorili letné terasy. Hitom sezóny špargľové špeciality aj cviklová limonáda!

Popíjanie či obedy na čerstvom vzduchu lákajú aj Bystričanov. V centre mesta sa obľúbené letné terasy zapĺňajú ľuďmi a čašníci sa poriadne obracajú obsluhovaním. Zisťovali sme, aké novinky si podniky pripravili pre zákazníkov a čo je hitom prichádzajúceho leta.

Ilustračný obrázok k článku Bystrické podniky otvorili letné terasy. Hitom sezóny špargľové špeciality aj cviklová limonáda!
Zdroj: Dnes24.sk

V obedňajších hodinách bolo v piatok na námestí plno. Letné terasy otvorili už viaceré podniky, Bystričania tak majú na výber, kde si vychutnajú obed alebo kávu. Máme v kancelárii vlastný kávovar, no nedá sa to porovnať s atmosférou na námestí. Keď porovnám, že včera som z auta odhŕňala sneh a dnes sa opaľujem na terase, je to úžasné,“ povedala nám Erika (34).

Majiteľov podnikov sme sa pýtali, ako počasie ovplyvnilo štart sezóny. Frais na Dolnej ulici otváralo terasu začiatkom apríla. Ľudia si ju hneď všimli, posedávali na nej aj počas našej návštevy. „Pre zákazníkov sme si pripravili letné limonády, ale aj sezónne novinky. Špecialitou šéfkuchára je špargľa, ľudia sa tak môžu tešiť na špargľové jedlá,“ predstavil majiteľ Frais.

Prenosy majstrovstiev sveta

V Positivo café nám prezradili, že tento rok spravili terasu pre zákazníkov o čosi skôr ako ten minulý. "Môže za to počasie. Príjemné teploty ľudí ťahajú von,“ povedal nám čašník. Pre bystrických štamgastov budú čapovať pivo, čo je tohtoročná novinka. Na terase zas ponúknu priame prenosy hokejových majstrovstiev sve­ta.

Pred Beniczky cafe & wine bar sme našli rodinku, ktorá si vychutnávala hrejivé lúče slnka. Terasy majú v našom meste obrovský význam. Pretože sa nemusím s kočíkom trepať do kaviarne, kde je väčšinou problém s miestom,“ vysvetlila mamička Lenka (33).

Kokteilové menu

O niekoľko metrov ďalej sa pýtame barmana Leroy Bar & Café na to, ako hodnotí začiatok sezóny. Terasu otvorili už na začiatku mesiaca. "Pre zákazníkov pripravujeme novinku, pôjde o nové kokteilové menu, o ktorom zatiaľ viac neprezradíme,“ držal bobríka mlčanlivosti.

Dvoch pánov sme počas obedovej prestávky stretli na terase Pilsner restaurant Banska Bystrica. "Dať si dobrý obed na námestí, stojí za to,“ zastáva svoj názor Igor (47). Čašníkov sme sa pýtali, aký záujem majú Bystričania o vonkajšie posedenie. "Otvorili sme ho pred dvoma týždňami a terasa je permanentne plná,“ zhodnotil čašník. Keď sa dostaneme k nápojovému lístku, prezrádza nám, že na letnú sezónu si pripravili prekvapenie. "V ponuke máme cviklovú limonádu. Áno, počujete dobre,“ smial sa.

Prečítajte si aj:

Centrum Bystrice ožije nevšednou akciou. Umelci roztancujú námestie aj priľahlé ulice

Susedský piknik v záhrade priamo na sídlisku. Čo prinesie obľúbený bystrický festival?

FOTO: Letné terasy v Banskej Bystrici otvorené
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM