Správy

Bystrické nemocnice povedú staronoví riaditelia: Čo na to hovorí Nosko?

Obom kolegom už zablahoželal aj primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko, ktorý predtým dlhé roky sám zastával post šéfa detskej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Bystrické nemocnice povedú staronoví riaditelia: Čo na to hovorí Nosko?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrické štátne nemocnice povedú staronoví riaditelia, ktorí uspeli vo výberovom konaní 11. marca. Riaditeľkou Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta zostane naďalej Miriam Lapuníková a šéfom Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Juraj Gallo. Informovalo o tom v stredu na svojom webe ministerstvo zdravotníctva.

Kým Lapuníková mala vo výberovom konaní dvoch súperov, Gallo nemal žiadneho, prihlásil sa iba on.

Na sociálnej sieti obom kolegom už zablahoželal aj primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko, ktorý predtým dlhé roky sám zastával post šéfa detskej nemocnice.

„Potešila ma informácia, že moji dvaja dobrí priatelia a kolegovia obstáli vo výberových konaniach. V Rooseveltovej nemocnici sa pod vedením Miriam Lapuníkovej podarilo napríklad zrekonštruovať kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny, vybudovať vzdelávacie centrum Eduka či rozšíriť roboticky asistovanú chirurgiu. Zároveň pripravila všetko potrebné na najrozsiahlejšiu rekonštrukciu nemocnice, ktorá pod jej vedením patrí k najlepším v kategórii štátnych, univerzitných a fakultných nemocníc s najvyššou spokojnosťou pacientov a je najtransparen­tnejšia,“ zdôraznil.

Podľa Noska sa vďaka riaditeľovi Jurajovi Gallovi v súčasnosti realizuje druhá etapa modernizácie jednej z troch koncových nemocníc, ktorá poskytuje komplexnú starostlivosť o detského pacienta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM