Jakub Forgács Basketbal

Bystrické basketbalistky si to rozdali so Zvolenom: O osude derby sa rozhodlo už v prvej polovici

Odštartovala sa nadstavba 1. basketbalovej ligy žien a bystrické Pumy boli takisto v akcií. Predstavili sa v tradičnom derby vo Zvolene.

Ilustračný obrázok k článku Bystrické basketbalistky si to rozdali so Zvolenom: O osude derby sa rozhodlo už v prvej polovici
Zdroj: TASR

Zápas sa začal vo vlažnom tempe a skôr to vyzeralo tak, ako keby Bystričanky prišli tento duel iba odkráčať. Úvodnú časť vyhrali „iba“ o dva body v pomere 14:12. V druhej štvrtine to bol výkon na aký sme od našich žien zvyknutí. Bolo ich plné ihrisko a dievčatá doslova súpera zožrali. Vyhrali 32:8 a o osude zápasu bolo viac menej rozhodnuté.

Druhý polčas sa už len dohrávalo a príležitosť dostali všetky dievčatá. Je dobré a povzbudivé, že sa dokázali zapojiť aj menej skúsené hráčky. Každá minúta v 1. lige ich určite posúva ďalej a dúfame, že tieto skúsenosti zúročia v práve vrcholiacej juniorskej lige.

BK ZŠ Zvolen – ŠKP 08 Banská Bystrica 55:75 (20:46)

  • Za ŠKP 08: Striešová 11, Zuzka a Kača Urbániové po 9, Piperková, Štefaňáková a Števulová po 8, Bačová a Mištinová po 6, Moravčíková 4, Debnárová, Valová a Horecká po 2

Zdroj: BK ŠKP 08 Banská Bystrica

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM