Jakub Forgács Správy

Bystrická UMB riadne poskočila. Takto sa umiestnila v REBRÍČKU vysokých škôl

Poznáme nový rebríček slovenských vysokých škôl. Na akých priečkach sú Univerzita Mateja Bela či Akadémia umení v Banskej Bystrici?

Ilustračný obrázok k článku Bystrická UMB riadne poskočila. Takto sa umiestnila v REBRÍČKU vysokých škôl
8
Galéria
Zdroj: TASR

Poznáme nový rebríček vysokých škôl podľa hodnotenia UniRank. Medzinárodný ranking obsahuje recenzie a rebríčky viac ako 13 600 oficiálne uznaných univerzít a vysokých škôl v 200 krajinách sve­ta.

Najlepšie z najlepších

V hodnotení sa na rozdiel od iných rankingov nevychádza z akademických údajov poskytnutých samotnými univerzitami, ale z platných, nezaujatých a neovplyvniteľných webových metrík poskytovaných nezávislými webovými zdrojmi. Základom je prezentácia na webe a obľúbenosť v zmysle odhadovanej návštevnosti, dôveryhodnosti zdrojov a popularita viazaná na kvalitu.

V rebríčku TOP 200 na prvom mieste skončil Massachusettský technologický inštitút, druhú priečku získala Harvardova univerzita a tretia sa ušla Stanfordovej univerzite, pričom v TOP 10 nájdeme iba americké vysoké školy. Žiadna slovenská vysoká škola sa nedostala ani medzi 200 najlepších európskych.

UMB riadne poskočila

V rebríčku najlepších univerzít na Slovensku je zahrnutých 32 vysokých škôl. Na prvom mieste skončila Slovenská technická univerzita v Bratislave, nasleduje Technická univerzita v Košiciach a trojicu uzatvára Univerzita Komenského v Bratislave.

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici je hneď na štvrtom mieste. Poriadne si polepšila, keďže v roku 2019 bola až deviata. Akadémia umení v Banskej Bystrici sa v rámci Slovenska umiestnila na 18. priečke (rok predtým 21.).

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: UMB otvorila nový akademický rok
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM