Správy

Bystrická plaváreň je opäť OTVORENÁ: Klobúk dole pred AKTIVITOU zamestnancov

Obyvatelia a návštevníci mesta budú môcť využiť plaváreň aj počas štátnych sviatkov na konci leta a na jeseň.

Ilustračný obrázok k článku Bystrická plaváreň je opäť OTVORENÁ: Klobúk dole pred AKTIVITOU zamestnancov
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Po šesťtýždňovej letnej odstávke odštartuje v pondelok (28. 8.) nová plavecká sezóna na mestskej krytej plavárni na Štiavničkách v Banskej Bystrici. TASR o tom v piatok informoval Miroslav Strelec z kancelárie banskobystrického primátora.

Obnovy aj opravy

„Počas zatvorenia plavárne sa vymenila voda v bazénoch, dôkladne vyčistili a vydezinfikovali povrchy stien, dna a odtokových kanálov bazénov. Zároveň sa rekonštruovala vyrovnávacia nádrž 50-metrového plaveckého bazéna, po ktorej vypustení a príprave povrchov sa zistilo, že je v havarijnom stave. Popritom sa stihli vymeniť filtračné piesky vo filtračných nádobách potrebných na bezproblémové obnovenie prevádzky plavárne. Po jej spustení bude ešte dokončená výmena pieskov vo zvyšných filtračných nádobách, nakoľko prioritou bolo čo najskôr napustiť bazény,“ zhrnul Strelec.

Súčasťou prác boli aj lokálne opravy obkladov a dlažby, maľovanie priestorov vestibulu i čistenie okien a vzduchotechniky. V šatniach, pred vstupom do spŕch a toaliet, vymenili pôvodnú dlažbu za protišmykovú. Opravili tiež poškodené prezliekacie kabínky. V parnej saune pribudlo nové osvetlenie.

Ruku k dielu priložili aj zamestnanci plavárne. Viac sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM