Futbal

Bystrická DUKLA vstupuje do najvyššej súťaže: Aký CIEĽ má do novej sezóny? FOTO

Banskú Bystricu čakajú na úvod sezóny tri televízne zápasy v Michalovciach, Trnave a Žiline. Na domácom vynovenom armádnom štadióne SNP Štiavničky sa predstaví až v prvom augustovom víkende v derby proti MFK Ružomberok.

Ilustračný obrázok k článku Bystrická DUKLA vstupuje do najvyššej súťaže: Aký CIEĽ má do novej sezóny? FOTO
11
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Futbalisti banskobystrickej Dukly vstupujú do najvyššej súťaže na Slovensku po siedmich rokoch už piatkovým duelom v Michalovciach. Pod taktovkou nového trénera Michala Ščasného absolvujú na úvod sezóny tri zápasy na ihriskách súperov, celkovo z piatich až štyri hrajú vonku. Ako nováčik Fortuna ligy tak čelia náročnej situácii v honbe za prvými bodmi.

Čerstvé posily

„V tomto momente sme vo vedení klubu spokojní so stavom, aký máme v kádri. Zrkadlo nám nastavia prvé tri ligové zápasy. Uvidíme, ako to bude vyzerať na jednotlivých postoch, ako budeme pôsobiť po hernej stránke a aké výsledky dosiahneme. Podľa toho sa rozhodneme, ako budeme ďalej reagovať na transferovom trhu,“ prezradil športový riaditeľ MFK Dukla Jozef Mores.

Vyjadril sa aj k najnovším posilám v tíme: „O Michalovi Faškovi z Liberca nemusím nič hovoriť. Je to známy hráč, náš odchovanec, hral za Duklu pred rokmi a sme radi, že sa nám ho podarilo angažovať. Veľmi dlho nám trvalo dotiahnuť prestup mladého 21-ročného útočníka Mateja Franka z Nitry, o ktorého potenciáli a talente sme presvedčení a veríme, že sa bude gólovo presadzovať. Ďalší mladý obranca Adrián Slávik z Trenčína je rýchly, dynamický typ, ktorý nám môže ukázať alternatívy v krídelných priestoroch. A napokon stredopoliar Lukáš Gašparovič z Petržalky je skúsený futbalista, máme ho dobré dva – tri roky odsledovaného a veríme, že nám po hernej stránke pomôže a navýši kvalitu mužstva. S príchodmi sme teda spokojní a inak dôverujeme chlapcom, ktorí sa prezentovali v druhej lige.“

Vedenie MFK Dukla deklaruje cieľ vyhnúť sa záchranárskym bojom vo Fortuna lige. Opierať sa chce o fanúšikov, pre ktorých pripravilo viaceré marketingové aktivity a zľavnené permanentky. Ich predaj spustí o sedem dní.

Nový tréner

Novému trénerovi Ščasnému sa ťažšie hodnotila príprava, keďže pri mužstve je iba poldruha týždňa a snaží sa mu na poslednú chvíľu vštepovať nové herné i systémové veci. Napriek tomu káder, ktorý zdedil po predchodcovi Stanislavovi Vargovi, vníma kladne: „Sila mužstva je v tom, že sa štyri roky dávalo dohromady. Hráči sa navzájom poznajú. Spoznal som jednu veľmi dobrú, až fantastickú šatňu. Samozrejme, aká je v skutočnosti sa ukáže, až keď príde nejaká kríza. Dúfam však, že nenastane. Hráči majú niečo zaužívané. Nechcem prekopávať úplne všetko, nie som blázon, ale sústredím na moje veci, ktoré som chcel presadzovať aj inde. Vynasnažím sa z každého hráča dostať maximum, aby sa zlepšoval a čo najviac pomohol mužstvu. Teší ma, že sú v ňom aj kvalitné individuality a skúsení futbalisti.“

Medzi nich sa radí i vlaňajší najlepší hráč 2. ligy a kapitán banskobystrickej Dukly Róbert Polievka, ktorý sa už nevie dočkať duelu na Zemplíne. K sile mužstva spod Urpína povedal: „Nálada v kabíne je výborná, všetci vieme, do čoho ideme. Tešíme sa na ostré zápasy. Myslím si, že sme sa posilnili a mužstvo tak naberie na kvalite. Pevne verím, že to bude vidno na ihrisku. Musíme sa však zdobiť aj tímovosťou. Individuality, ktoré k nám prišli, by mohli podľa mňa vhodne zapadnúť do mužstva.“

Banskú Bystricu čakajú na úvod sezóny tri televízne zápasy v Michalovciach, Trnave a Žiline. Na domácom vynovenom armádnom štadióne SNP Štiavničky sa predstaví až v prvom augustovom víkende v derby proti MFK Ružomberok.

Aktuálny káder a prehľad výsledkov prípravných zápasov si môžete pozrieť na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Banskobystrická Dukla sa chce vyhnúť záchranárskym prácam
11
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM