Krimi

Bystričanovi sa vlámali do chaty. Zlodeji sa však z lupu dlho netešili, FOTO

Policajti chytili štvoricu mladíkov s ukradnutými vecami. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na desať rokov.

Ilustračný obrázok k článku Bystričanovi sa vlámali do chaty. Zlodeji sa však z lupu dlho netešili, FOTO
3
Galéria

Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil zo zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody v spolupáchateľstve, štyroch mužov z Lehôtky (okres Lučenec), z ktorých jeden je mladistvý (22, 22, 19 a 16 r.). Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„V utorok (29.1.) o 12:30, v katastri obce Lehôtka, sa vlámali do chaty, ktorá je využívaná na trvalé bývanie. Ukradli viac ako 60 kusov rôzneho elektrického a ručného náradia a ďalšie veci. Majiteľovi domu z Banskej Bystrice spôsobili poškodením škodu 50 eur a krádežou až 1 000 eur.“ pokračovala hovorkyňa.

Majiteľ má podľa slov hovorkyne svoj dom dostatočne zabezpečený proti vlámaniu, preto krátko po skutku policajti podozrivých zadržali aj s ukradnutými vecami. „Po vykonaní procesných úkonov boli obvinení zo zadržania prepustení a stíhaní budú na slobode,“ doplnila.

„Ukradnuté veci boli majiteľovi vrátené a tak mu vznikla len minimálna škoda,“ dodala Faltániová so slovami, že obvineným hrozí za túto krádež vlámaním vysoký trest (tri až desať rokov), mladistvému sa trest znižuje na polovicu.

V OBRAZOCH: Policajti chytili zlodejov aj s ukradnutými vecami
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM