Jakub Forgács Správy

Bystričanov čakajú ďalšie OBMEDZENIA: Začína sa rozsiahla obnova cesty popri Hrone

Cesta I/66 prechádzajúca mestom je najvyťaženejším dopravným úsekom v Banskej Bystrici. Ako má prebiehať obnova?

Ilustračný obrázok k článku Bystričanov čakajú ďalšie OBMEDZENIA: Začína sa rozsiahla obnova cesty popri Hrone
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

O zámere rekonštrukcie cesty, ktorá je v správe Slovenskej správy ciest, informovala samospráva už v marci tohto roka. Ide o veľkoplošnú opravu štvorkilometrového úseku, ktorý sa začína na Cementárskej ceste, pokračuje Partizánskou cestou, popri OC Terminal, rieke Hron až po napojenie sa na rýchlostnú cestu R1 na Huštáku. Zhotoviteľ EUROVIA SK, a.s., začína s prvou etapou prác v pondelok, 9. mája 2022 na odbočke pri bývalej cementárni a súvisle bude pokračovať v smere do mesta. Informovala o tom hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová.

Kedy sa bude frézovať?

„Obyvateľov žiadame o trpezlivosť, zvýšenú pozornosť, ohľaduplnosť a sledovanie dopravného značenia, ktoré bude upozorňovať na dočasné obmedzenia,“ upozornila.

Cesta I/66 prechádzajúca mestom je najvyťaženejším dopravným úsekom v Banskej Bystrici. Z tohto dôvodu podľa slov Adamovičovej Slovenská správa ciest spoločne so zhotoviteľom starostlivo zvážili harmonogram prác s cieľom čo najmenej obmedziť plynulý chod premávky. „Frézovať sa preto bude mimo rannej dopravnej špičky, a teda v čase od 8.30 do 19.00 hod. V tomto časovom rozpätí sa zároveň bude realizovať výšková úprava dažďových vpustí a poklopov kanalizácie zabratím jedného jazdného pruhu,“ spomenula.

Viac o tom, k akým obmedzeniam dôjde, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM