Jakub Forgács Kultúra

Bystričanov čaká týždeň nabitý akciami. 10 lákadiel, ktoré netreba prehliadnuť

Nový týždeň je tu a v Bystrici a okolí opäť nebude núdza o atraktívne podujatia. Kam sa oplatí zavítať počas nadchádzajúcich siedmich dní?

Ilustračný obrázok k článku Bystričanov čaká týždeň nabitý akciami. 10 lákadiel, ktoré netreba prehliadnuť
12
Galéria
Foto: Lucia Rusková

BANSKÁ BYSTRICA NA DVOCH KOLESÁCH

Pondelok 19. – utorok 20. septembra 2016 o 16:45, H­ušták

Cyklopotulkami po plánovaných cyklotrasách v meste bude všetkých záujemcov sprevádzať vedúci Odboru územného plánovania a architekta mesta MsÚ v Banskej Bystrici Vladimír Letovanec. Predstaví trasovanie a konkrétne riešenia pripravovaných cyklotrás.

JUMP SLOVENSKO 2016

Streda 21. septembra 2016, historická Radnica

O skúsenosti a inšpiratívne príbehy sa už onedlho v Bystrici podelia jedenásti optimisti z rôznych kútov Slovenska. A jedinečnú príležitosť dostanú aj stredoškoláci, ktorí budú môcť sledovať Jump Slovensko 2016 online!

ŽIŤ LEPŠIE JE VLASTNE JEDNODUCHÉ

Streda 21. septembra 2016 o 14:00, poliklinika Sásová

Do aktivity, ktorá je zameraná na Týždeň dobrovoľníctva, sa zapojí aj vedenie mesta. S aktívnymi Banskobystričanmi upraví zeleň a osadí niekoľko cyklostojanov pred polikliniku v Sásovej. Ďalšie cyklostojany pribudnú pri vybraných základných školách – ZŠ Ďumbierska, ZŠ Golianova a ZŠ Spojová.

VIVAT VOX ORGANI

Streda 21. septembra 2016 o 19:30, Katedrála sv. Františka Xaverského

Aj tento rok sa môžu milovníci organovej hudby v meste pod Urpínom započúvať do veľkolepého zvuku banskobystrického katedrálneho organu. Koná sa už 4. ročník medzinárodného organového festivalu, na ktorom sa predstavia prestížni umelci z celého sveta.

DEŇ BEZ ÁUT

Štvrtok 22. septembra 2016 o 6:00, Námestie Slobody

Tento rok sa uzavrie časť parkoviska pred Domom kultúry. V duchu aktivity „Vymeňme 2 kilá tuku za 3 roky života naviac!“ sa budú môcť obyvatelia mesta povoziť na elektrotrojkolkách, elektrobicykloch i triximobiloch. Vedenie mesta porozpráva o dopravnej politike i aktuálnych opatreniach a Občianske združenie EnviroFuture o tom, prečo je dobré vymeniť auto za bicykel.

THOMAS PUSKAILER FUNPLUGGEDTOUR

Piatok 23. septembra o 19:00, Klub HaD

Milovníci kvalitnej hudby si na svoje zaručene prídu v bystrickom klube HaD. V druhej polovici septembra doň zavíta známy spevák Thomas Puskailer a odohrá svoj koncert.

ČO-PELE SNOWBOARD JIB SESSION

Sobota 24. septembra o 15:00, Europa SC

Vedeli ste o tom, že v Banskej Bystrici si môžete užiť zimu aj v septembri? Postará sa o to jedinečné podujatie pred bystrickým nákupným centrom!

F. LOEWE – A. J. LERNER: MY FAIR LADY

Sobota 24. septembra o 18:30, Štátna opera

Slávny americký muzikál, ktorý vznikol na motívy známej divadelnej hry G. B. Shawa Pygmalion. Príbeh dnes už klasického muzikálového titulu sa odohráva v prostredí Anglicka. Známy profesor Higgins tu stretáva pouličnú kvetinárku Lisu Doolittlovú.

DEPECHE MODE PARTY VOL. 10

Sobota 24. septembra o 20:00, Klub 77

Milovníci kapely Depecho Mode nemusia nikam cestovať. Hity svojich obľúbencov si v sobotu vychutnajú priamo v meste pod Urpínom.

HRAVÁ BYSTRICA

Nedeľa 25. septembra o 10:00, Radnica – Námestie SNP 1 a ihrysko

Na návštevníkov čaká viac ako 300 spoločenských hier z celého sveta a rozmanitých hračiek. Nebudú medzi nimi chýbať osvedčené hity, novinky, pre deti aj dospelých, rodiny, či partie mladých. S novými hrami návštevníkov pomôžu skúsení vysvetľovači v oranžových tričkách.

Čítajte tiež:

TOP 10 septembrových akcií. Poznačte si to naj, čo sa chystá v Bystrici

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Banskej Bystrice
12
Galéria
Foto: Jaroslav Dodok / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM