Jakub Forgács Rôzne Správy

Bystričanka Soňa má na okne podnájomníka: Usadil sa rovno v jej kvetináči, FOTO

Sokol si v Bystrici vybral na hniezdenie vskutku nevšedné miesto. Podnájom si našiel na okne administratívnej budovy v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Bystričanka Soňa má na okne podnájomníka: Usadil sa rovno v jej kvetináči, FOTO
7
Galéria
Zdroj: čitateľka Soňa

V administratívnej budove na Skuteckého ulici v Banskej Bystrici nenájdete len kancelárie. Svoj „podnájom“ si tu našiel aj sokol, ktorý sa zahniezdil rovno v jednom z kvetináčov na okne.

„Ešte minulý rok som mala na parapete prázdny kvetináč a jedného dňa som zbadala samičku, ako v ňom hĺbi jamku. Hneď som vedela, že sa rozhodla hniezdiť, tak som jej vlastnoručne zhotovila hniezdo z toho, čo som mala po ruke,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 čitateľka Soňa.

Ako poznamenala, hniezdo sa samičke očividne zapáčilo a upravila si ho podľa seba.

„Už minulý rok tu boli aj vajíčka, ale nevyšlo to, pretože samec prestal lietať za samicou, kŕmiť ju a tá to vzdala, odletela a vajíčka nechala napospas,“ napísala Soňa. Domnieva sa, že tentoraz sa k nim vrátila tá istá samica s novým partnerom.

„Veľmi ma teší, že sa znovu vrátila a nakládla prvé vajíčko. Dúfam, že jej to tento rok vyjde a vychová svoje mladé v zdraví. S veľkou radosťou to všetko budem sledovať,“ dodala Soňa.

Zábery sokolieho hniezda v kvetináči si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: V kvetináči na budove v Bystrici sa usadil sokol
7
Galéria
Zdroj: čitateľka Soňa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM