Jakub Forgács Hokej

Bystričania vzdajú poctu Tomášovi Surovému. Kapitánovi baranov chystajú rozlúčku

Tomáš Surový – trojnásobný majster SR sa rozhodol ukončiť kariéru a úvod utorňajšieho zápasu bude patriť práve jemu a oceneniu toho, čo vo svojej bohatej kariére dosiahol.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania vzdajú poctu Tomášovi Surovému. Kapitánovi baranov chystajú rozlúčku
7
Galéria
Zdroj: TASR

V rámci 8. kola si bystrickí hokejisti svoje sily zmerajú s Duklou Trenčín. Okrem kvalitného zápasu čaká návštevníkov aj slávnostný úvod zápasu.

„V rámci projektu "15“, ktorý je venovaný 15tej sezóne nášho klubu oceníme prvú osobnosť. Tomáš Surový – trojnásobný majster SR sa rozhodol ukončiť kariéru a úvod zápasu bude patriť práve jemu a oceneniu toho, čo vo svojej bohatej kariére dosiahol," uvádza sa vo facebookovej udalosti k utorňajšiemu zápasu.

Zápas HC ´05 iClinic Banská Bystrica – HK Dukla Trenčín sa bude hrať na bystrickom zimnom štadióne so začiatkom o 17:30.

Tri tituly majstra Slovenska sú najväčším klubovým úspechom Tomáša Surového. V roku 2001 ho zo 120. miesta draftoval klub Pittsburgh Penguins, za ktorý odohral v NHL 126 zápasov. Získal v nich 59 kanadských bodov za 27 gólov a 32 asistencií. „Každý hráč sa chce dostať do NHL, čo sa mi na určité obdobie podarilo,“ poznamenal. Na medzinárodnej scéne dvakrát získal cenný kov. V roku 1999 bol člen bronzového tímu Slovenska na MS hráčov do 18 rokov, v roku 2012 nechýbal v seniorskom tíme SR na striebornom šampionáte v Helsinkách. Trojnásobný účastník ZOH pôsobil aj vo švédskej SHL v tímoch Lulea HF, Linköping HC, Skelleftea AIK. V KHL nastupoval za Dinamo Riga, CSKA Moskva, Lev Praha, Dinamo Minsk a Slovan Bratislava.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery z kariéry Tomáša Surového v bystrickom klu­be!

Foto: ilustračné

Tomáš Surový
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM