Jakub Forgács Hokej

Bystričania sa zapotili proti slovenskej dvadsiatke: Vložený zápas priniesol prekvapivý výsledok

Hokejisti HC' 05 vzdorovali silnejšiemu súperovi, ako čakali. Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov vstúpila do zápasu s baranmi aktívne a rýchlo sa ujala vedenia. Ako sa nakoniec darilo našim?

Ilustračný obrázok k článku Bystričania sa zapotili proti slovenskej dvadsiatke: Vložený zápas priniesol prekvapivý výsledok
Zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov zvíťazila vo štvrtkovom vloženom zápase Tisport extraligy 2014/2015 nad HC'05 Banská Bystrica 3:2 a pripísala si prvý tohtosezónny triumf v riadnom hracom čase. Dvomi gólmi k prekvapivému víťazstvu dopomohol Matúš Sukeľ.

Dvadsiatka vstúpila do zápasu aktívne a už po prvej vážnejšej príležitosti sa tešila z vedenia. V 3. minúte Briestenský ideálne naservíroval puk Sukeľovi, ktorý prekonal Košarišťana. Bystričania postupom času stupňovali svoje ofenzívne snaženie, no to ku gólu neviedlo ani po tutovkách Rosandiča a Handlovského. Aj po zmene strán sa hostia snažili o vyrovnanie, Godla však úspešne odolával a likvidoval šance „baranov“. Šesťdesiatšesť sekúnd pred koncom sa na druhej strane dostali juniori do prečíslenia, ktoré zakončil gólom Koyš – 2:0.

Hosťom sa napokon podarilo znížiť v 47. minúte, Block sa prekľučkoval až do zakončenia a strelou nad lapačku skóroval. Tlak Bystričanov viedol k vyrovnávajúcemu gólu, Preisingerovu strelu dorazil do bránky Handlovský. O zisku troch bodov pre dvadsiatku rozhodol v 58. minúte svojím druhým gólom v zápase Sukeľ.

HK Orange 20 – HC'05 Banská Bystrica 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

  • Góly: 3. Sukeľ (Briestenský, Hrušík), 39. Koyš, 58. Sukeľ (Horvát, Briestenský) – 47. Block (Gašpar), 52. Handlovský (Preisinger, Kafka)
  • Rozhodovali: Bundil – M. Orolin, Výleta
  • Vylúčení: 3:2
  • Presilovky a oslabenia: 0:0
  • 245 divákov
  • HK Orange 20: Godla – Bačik, Hochcel, Jendroľ, Pavúk, Mendrej, Varga, Vadovič, Fekiač – Skalický, Rehák, Koyš – Kabáč, Petráš, Tábi – Galis, Horvát, Giľák – Hrušík, Sukeľ, Briestenský
  • HC'05 Banská Bystrica: Košarišťan – Biro, Nicastro, Rosandič, Luža, Bambúch, Predajniansky, P. Lunter – Kudrna, Block, Hudec – Handlovský, Preisinger, Kafka – Lamper, Zigo, Róth – Matoušek, Gašpar, Bendík

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM