Jakub Forgács Správy

Bystričania sa spoja pre dobrú vec. Krásna pomoc matkám a deťom v núdzi

V Bystrici sa chystá krásna akcia! Malí umelci, speváci i hudobníci vystúpia, aby vyzbierali peniaze pre ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Na čo poslúžia?

Ilustračný obrázok k článku Bystričania sa spoja pre dobrú vec. Krásna pomoc matkám a deťom v núdzi
7
Galéria
Zdroj: Spájanie

Tohtoročné Vianoce budú pravými aj pre deti z Krízového strediska pre deti a osamelých rodičov, Dom Svätej Alžbety Banská Bystrica, a to vďaka podujatiu Spájanie.

„Pred dvoma rokmi sme Bystričanom predstavili podujatie Spájanie, ktorého cieľom je spojiť viaceré občianske združenia pre pomoc dobrej veci. Tou je už sedem rokov zbierka pre banskobystrický Dom sv. Alžbety, ktorý je mimoriadnou pomocou pre matky a deti v núdzi v našom meste. Tento rok budeme zbierať financie na nákup novej kuchyne, pretože tá terajšia je v nevyhovujúcom stave a centrum si novú nemôže dovoliť“, priblížila podujatie spoluorganizátorka a zároveň moderátorka večera Diana Javorčíková z Banskobystrického okrášľovacieho spolku (BBOS).

Podujatie so sebou prinesie zaujímavé umelecké zážitky v podobe programu Deti deťom, počas ktorého vystúpia výlučne detskí umelci z Banskej Bystrice. Hostia sa môžu tešiť na vinše detí z folklórneho súboru Matičiarik, piesne v podaní talentovaného detského speváka Denisa Bariho, mladej huslistky Tamarky Páleschovej a na prednes žiačok ZUŠ pod vedením Veroniky Fekiačovej. Podujatie sa koná pod záštitou primátora mesta Banská Bystrica Jána Noska, ktorý odovzdá aj symbolický šek s vyzbieranou sumou deťom a matkám z Krízového strediska.

Vstupné na podujatie, ktoré sa uskutoční v stredu 21. decembra o 18:00 v Cikkerovej sieni Radnice, je dobrovoľné a poslúži na účel zbierky pre Dom sv. Alžbety, konkrétne na nákup novej kuchyne, ktorú centrum nutne potrebuje. Všetci občania mesta i návštevníci sú srdečne vítaní.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z minulého ročníka podujatia Spájanie!

V OBRAZOCH: Krásna akcia spojí Bystričanov pre dobrú vec
7
Galéria
Zdroj: Spájanie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM