Jakub Forgács Správy

Bystričania sa dočkali: Bežkársky okruh na kúpalisku OTVORILI, čo je tam zakázané? FOTO

Zatiaľ, čo na kopcoch v okolí Bystrice snehu ubudlo, bystrické kúpalisko ho má dostatok. Bežkári tak majú jedinečnú šancu, vyraziť na trať priamo v meste.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania sa dočkali: Bežkársky okruh na kúpalisku OTVORILI, čo je tam zakázané? FOTO
7
Galéria

Zasnežovaný okruh okolo jazera v areáli plážového kúpaliska v Banskej Bystrici je od stredy v prevádzke. Informovali o tom Záhradnícke a rekreačné služby mesta Banská Bystrica (ZAaRES) na sociálnej sieti so slovami, že „Podmienky sú fantastické.“

Kedy bude otvorený?

„Mrazy v posledných dňoch nám konečne umožnili okruh kompletne zasnežiť a upraviť. Popri takých lokalitách akými sú Osrblie a Štrbské pleso sme iba tretí areál na Slovensku, kde je možné bežkovať na technickom snehu,“ uvádza ZAaRES.

Areál bude oficiálne otvorený v pracovných dňoch v čase 7.00 – 19.00 hod., počas víkendov v čase 9.00 – 17:00 hod. a vo večerných hodinách bude osvetlený.

„Okruh budeme upravovať každý deň vo večerných hodinách po 20.00 hod., preto prosíme, aby sa bežkári v tomto čase na okruhu už nenachádzali. Kým nenapadne na horách sneh, zostane v meste ratrak, potom budeme pravidelne upravovať skútrom,“ píše ZAaRES.

Bez psov

„Základný okruh má dĺžku 800 metrov, počas noci sme zahájili zasnežovanie odbočky, ktorá by ho mala predĺžiť na takmer 1000 metrov,“ spomína ZAaRES s tým, že vzhľadom na obmedzené možnosti bežkovania v kopcoch v okolí Banskej Bystrice predpokladajú veľkú návštevnosť areálu, preto prosia o ohľaduplnosť a vzájomný rešpekt pri pohybe na bežkách.

„Na okruhu je povolený pohyb iba na bežkách a vstup so psom je zakázaný,“ upozornil ZAaRES, ktorý ďakuje za pochopenie.

Aktuálne zábery z bežkárskeho okruhu nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Bežkársky okruh na kúpalisku otvorili
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM