Jakub Forgács Správy

Bystričania sa dočkajú NOVEJ oddychovej zóny: Ako vyzerá tesne pred dokončením? FOTO

Doposiaľ sa podľa slov primátora Jána Noska zrealizovali zemné práce spojené s úpravou celého priestoru, ako aj brehu potoka Tajovka.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania sa dočkajú NOVEJ oddychovej zóny: Ako vyzerá tesne pred dokončením? FOTO
11
Galéria

Priestor na brehu Tajovky medzi existujúcou cyklotrasou a areálom plážového kúpaliska zmenil od základov svoj vzhľad. Na sociálnej sieti o tom informovalo Mesto Banská Bystrica, ktoré zverejnilo aj aktuálne zábery z tohto miesta na Fončorde. Práce sa blížia do finále a už čoskoro tak budú môcť Banskobystričania tento areál naplno využívať.

„Som rád, že nevyužitá lokalita na brehu Tajovky mení od základov svoju podobu a v porovnaní s minulým rokom je takmer na nepoznanie,“ napísal na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko.

Ako ďalej uviedol, doposiaľ sa zrealizovali zemné práce spojené s úpravou celého priestoru, ako aj brehu potoka. Osadená bola už aj väčšina herných prvkov, mobiliár pre oddychovú zónu, pribudli lavičky, ohnisko z lomového kameňa a v procese sú aj chodníky s vodopriepustným mlatovým povrchom. Zároveň boli vysadené ďalšie stromy – javory, jablone a jelše. „Dominantným prvkom celej revitalizovanej plochy bude i novovytvorené výtvarné dielo s cyklistickou tematikou,“ poznamenal primátor, podľa ktorého sú potrebné už sú potrebné len posledné dokončovacie práce.

„Verím, že všetko pôjde podľa plánu a v priebehu apríla sa budeme spoločne tešiť z nového parčíka,“ dodal na záver.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Oddychová zóna Tajovka sa stáva realitou
11
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM