Jakub Forgács Správy

Bystričania opäť vyjdú do ulíc: Na výročie vraždy J. Kuciaka a M. Kušnírovej

Po vražde slovenského novinára a jeho snúbenice Slováci vychádzali do ulíc a volali po slušnosti, pravde a spravodlivosti. Protest chcú zopakovať aj rok po ich smrti.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania opäť vyjdú do ulíc: Na výročie vraždy J. Kuciaka a M. Kušnírovej
48
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok 21. februára 2019 uplynie rok od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Slováci v tento deň opäť vyjdú do ulíc, a to v Bratislave, Košiciach a Banskej Bystrici.

V meste pod Urpínom sa ľudia stretnú na Námestí SNP o 17:00.

Rok 2018 si Slováci dobre zapamätajú. Našou krajinou otriasla brutálna smrť dvoch mladých ľudí, investigatívneho reportéra Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Slováci pravidelne vychádzali do ulíc a volali po slušnosti, pravde a spravodlivosti. Vo štvrtok 21. februára sa Námestie SNP opäť zaplní protestujúcimi Bystričanmi.

„Vidíme, že niektorí politici nemajú naďalej problém používať nenávisť a konšpirácie ako pracovnú metódu. Hneváme sa na tých, ktorí nemajú odvahu vyvodiť voči sebe osobnú zodpovednosť. Tituly, hodnosti a funkcie sú pre nich viac ako pokora a úcta k pravde a vzdelaniu. Hanbíme sa za hrubosť a cynizmus ľudí vo verejných funkciách,“ uvádza sa v udalosti k podujatiu, ktoré pripravuje občianska iniciatíva Nie v našom meste v spolupráci s iniciatívou Za slušné Slovensko.

Požiadavky iniciatívy Za slušné Slovensko stále pretrvávajú: „Voláme po vyšetrení vraždy Jána a Martiny. Ak sa chceme posunúť ďalej, musíme poznať mená tých, ktorí si túto obludnú vraždu objednali. Voláme po dôveryhodnej vláde, takej vláde a takej politike, ktorá je skutočnou službou všetkým ľuďom, politike, ktorá prináša víziu a riešenia.“

Pozrite si v priloženej fotogalérii, ako vyzerali protesty Za slušné Slovensko na bystrickom námestí pred rokom!

V OBRAZOCH: Masové zhromaždenie zaplnilo bystrické námestie
48
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM