Jakub Forgács Rôzne Správy

Bystričania nešetrili kreativitou: Vlani sa narodili Yusha aj Adeyika, ktoré mená boli TOP?

Matrika a ohlasovňa pobytu v Banskej Bystrici odhalila nielen najpoužívanejšie mená v roku 2021, ale aj tie najnetradičnejšie.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania nešetrili kreativitou: Vlani sa narodili Yusha aj Adeyika, ktoré mená boli TOP?
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

K 31. decembru 2021 malo trvalý pobyt v Banskej Bystrici 74 964 obyvateľov, z toho žien bolo 39 824 a mužov 35 140. Informovala o tom hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová. Ako ďalej spomenula, v rámci mesta sa presťahovalo 1 281 obyvateľov, ďalších 1 325 sa odsťahovalo a naopak, do Banskej Bystrice sa ich prisťahovalo 844. „Zomrelo 991 ľudí,“ uviedla.

Top mená

Vo Fakultnej nemocnici F. D. Roosevelta sa v uplynulom roku narodilo 725 banskobys­trických detí, pričom dve z nich prišli na svet pôrodom v domácnosti.

Pri výbere dievčenských mien naďalej prevláda Ema (Emma), Nina, Sára a Sofia. V prvej desiatke sa umiestnili aj Viktória, Michaela, Lea, Olívia, Timea i Natália.

„Najčastejšie mená, ktoré rodičia dali chlapcom sú Jakub, Matúš a Samuel. V rebríčku obľúbených mien sa nachádzali aj Michal, Adam, Ján, Matej, Lukáš, Simon a Tobias (Tobiáš)," hovorí Marta Čellárová, vedúca Matriky a ohlasovne pobytu MsÚ v Banskej Bystrici.

Na ďalšej strane nájdete aj najnetradičnejšie mená v Banskej Bystrici.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM