Jakub Forgács Správy

Bystričania môžu víkendovať aj na bežkách: PREHĽAD, ako to vyzerá na tratiach, FOTO

Napriek tomu, že Bystrica je už takmer bez snehu, stále sú tu možnosti na bežkovanie. A to nielen v okolitých kopcoch, ale aj priamo v meste.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania môžu víkendovať aj na bežkách: PREHĽAD, ako to vyzerá na tratiach, FOTO
4
Galéria

Počas posledného týždňa pripadlo na kopcoch v okolí Banskej Bystrice 10 – 15 cm nového snehu, takže podmienky zostávajú veľmi dobré. Záhradnícke a rekreačné služby Mesta Banská Bystrica (ZAaRES) o tom informovali na sociálnej sieti so slovami, že predpoveď počasia na víkend je tiež priaznivá a tak očakávajú vysokú návštevnosť tratí.

Servis od ZAaRESu

Kremnické vrchy:

  • Počas týždňa prebehli dve rozsiahle úpravy tratí v utorok aj vo štvrtok.
  • Ratrak vyrazí na trate aj dnes v noci s cieľom upraviť trate Králiky – Skalka, Králiky – Hostinec a Králiky – Kordícka zvážnica – Kordíky, Tajovskú zvážnicu, Malachovskú zvážnicu po prepadlisko a bežecký štadión na Králikoch. V prípade potreby sa niektoré úseky upravia aj v noci na nedeľu.

Šachtičky:

  • V utorok skútrom upravili trate až po Donovaly a dnes (piatok) dopoludnia by mal na trate vyraziť ratrak ParkSnow z Donovalov a upraviť trate až po Šachtičky.

Malý Šturec:

  • Tu je úprava tratí v tejto sezóne už ukončená.

Okruh na kúpalisku:

  • Trať sa vďaka pondelkovému navážaniu a pravidelnému nahadzovaniu snehu na jedno kritické miesto podarilo ešte udržať a tak tu budú veľmi dobré podmienky aj počas víkendu. Roztápanie snehu od asfaltu na tomto mieste sa od štvrtku snažia spomaliť bielou plachtou, aby čo najdlhšie udržali dostatočnú šírku na prejazd skútra.
  • Hlavne ráno treba byť na okruhu opatrný, prípadne prísť o niečo neskôr, keďže trať zvykne v noci poriadne zamrznúť a zrána je zľadovatená.

O všetkom, čo sa na tratiach udeje v piatok a počas víkendu, bude ZAaRES informovať na stránke. Ako dodáva, úpravu bežeckých tratí a náklady s tým spojené z 90 % podporuje Mesto Banská Bystrica a 10 % nám prispieva Banskobystrický samosprávny kraj.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Aktuálny servis pre bežkárov
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM