Jakub Forgács Hokej

Bystričania môžu už v sobotu rozhodnúť. Handzuš: Najťažší krok máme pred nami

Nitre sa po prehre v štvrtom zápase finále play off vzdialila obhajoba titulu. Podarí sa baranom získať premiérový titul už v sobotu?

Ilustračný obrázok k článku Bystričania môžu už v sobotu rozhodnúť. Handzuš: Najťažší krok máme pred nami
88
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Dve zlé koncovky výrazne vzdialili hokejistov HK Nitra od obhajoby majstrovského titulu v Tipsport lige. Z mesta pod Zoborom si napokon po výsledkoch 2:3 a 1:2 vezú dva finálové body hráči HC'05 iClinic B. Bystrica, ktorí už v sobotu môžu na domácom ľade oslavovať zisk premiérového majstrovského titulu.

Priebeh tretieho aj štvrtého finálového zápasu v Nitre bol v mnohých ohľadoch podobný. Domáci mali viac z hry, ale doplácali na efektivitu v zakončení. „Barani“ sa držali vďaka tomu v zápase a v dvoch stretnutiach po sebe prišli tresty v najlepšej možnej chvíli. V treťom zápase otočili v záverečnej päťminútovke, vo štvrtom súboji im na to stačilo finálnych 90 sekúnd.

„Rozhodujú detaily, maličkosti. Musíme hrať vyrovnanejšie počas celých 60 minút. Dvadsať minút nám tu ušlo, našťastie brankár nás zachránil. Myslím si, že sme konečne začali hrať svoju hru. Tlačili sme sa do bránky, mali sme viac šancí. Už predtým niektoré šance volali po góle. Ten záver je už stiahnutie brankára, všetko na bránku. Vyšlo to, hneď na to ďalší gól. Nevzdávame sa do posledných sekúnd,“ vyjadril sa k priebehu štvrtého finálového zápasu útočník Banskej Bystrice Michal Handzuš.

V niektorých pasážach tretej tretiny visel gól na vlásku, ale asi len málokto tušil, že sa zopakuje scenár zo stredajšieho duelu. Nitra totiž dovolila súperovi držať nádej až do samotného záveru, kedy už nezvládla nápor Banskej Bystrice. Krátko po vyrovnávajúcom góle prišiel ďalší direkt, na ktorý už nezostal čas zareagovať. Dva podobné scenáre priblížili na jednej strane Banskú Bystricu k premiérovému majstrovskému titulu, na strane druhej postavili Nitru do ťažkej, no nie neriešiteľnej situácie.

Pred „baranmi“ stojí už len jeden krok od majstrovských osláv pred svojimi fanúšikmi, ale história potvrdzuje, že práve posledný krok býva najťažší. „Potrebujeme štyri víťazstvá. Máme najťažší krok pred nami, štvrtý zápas je vždy najťažší. Pred sebou máme ešte veľa roboty. Či je to doma alebo vonku, na ľade si to musíme vybojovať. Určite to bude ťažký zápas,“ myslí si Handzuš. Kľúčom podľa trénera Banskej Bystrice Vladimíra Országha bude koncentrovaný výkon jeho zverencov počas celého priebehu stretnutia: „Ideme skromne, vedieme 3:1. My sa musíme zodpovedne pripraviť, aby sme odohrali celých 60 minút. Vieme, že nás čaká najťažší krok. Je na nás, aby sme sa čo najlepšie pripravili,“ vravel Országh.

Pozrite si bohatú fotogalériu z víťazného štvrtkového zápasu baranov na nitrianskom ľade!

FOTO: Nitra doma opäť nezvládla záver zápasu, Bystricu delí od titulu jediné víť
88
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM