Jakub Forgács Správy

Bystričania, máte doma budúceho prváčika? Termíny zápisov a DOD v ucelenom prehľade

Malých Bystričanov čaká zápis do prvého ročníka základnej školy. Pozrite sa, v ktorých termínoch ho môžete so svojimi deťmi absolvovať.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania, máte doma budúceho prváčika? Termíny zápisov a DOD v ucelenom prehľade
4
Galéria
Zdroj: TASR

Zápis detí do základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica je Všeobecne záväzným nariadením určený na prvý pracovný utorok v apríli. „Tento rok teda rodičia zapíšu svojich malých prvákov do školských lavíc dňa 2. apríla 2019 v čase od 13:00 do 18:00 hod. Bližšie informácie zverejní každá základná škola na svojej webovej stránke,“ uvádza Mesto na svojom webe.

„Do prvého ročníka sa prijíma dieťa, ktoré v čase nástupu na povinnú školskú dochádzku dovŕšilo šesť rokov a dosiahlo školskú spôsobilosť. Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť ho na plnenie povinnej školskej dochádzky v ZŠ v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt (spádová škola). Žiak môže plniť povinnú školskú dochádzku aj v inej ako spádovej škole, ak ho riaditeľ tejto školy prijme na základné vzdelávanie. Riaditeľ spádovej školy je povinný prednostne prijať deti, ktoré majú trvalý pobyt v školskom obvode jeho školy,“ píše sa na stránke.

„Zápisu sa dieťa zúčastní so zákonným zástupcom, ktorý predloží platný občiansky preukaz a rodný list dieťaťa. V prípade, že v čase zápisu je dieťa choré, je potrebné to oznámiť riaditeľovi vybranej školy a dohodnúť sa na individuálnom postupe. O prijatí dieťaťa na základné vzdelávanie rozhodne riaditeľ školy do 15. júna, ktorý predchádza školskému roku, v ktorom sa má základné vzdelávanie začať. Ak sa zákonný zástupca rozhodne zmeniť školu dieťaťa dodatočne po zápise, musí to oznámiť predchádzajúcej škole najneskôr do konca augusta,“ uvádza ďalej Mesto Banská Bystrica.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť rozpis dní otvorených dverí v základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Banská Bystrica v roku 2019!

Foto: ilustračné

Dni otvorených dverí v základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta BB
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM