Jakub Forgács Kultúra

Bystričania majú z čoho vyberať. 10 víkendových tipov ako ušitých na voľné dni

Aj vy by ste sa chceli zabaviť počas nadchádzajúceho víkendu? Nemajte obavy, poradíme vám hneď niekoľko tipov na akcie v našom meste!

Ilustračný obrázok k článku Bystričania majú z čoho vyberať. 10 víkendových tipov ako ušitých na voľné dni
20
Galéria

MAKE SOME NOISE

Piatok 28. októbra, Ministry of Fun

V piatok večer sa budete môcť odreagovať v najznámejšom bystrickom klube. Počas akcie Make Some Noise vám do tanca zahrajú DJi Johnny De City, DJ Anndy a DJ Dave.

HOLOKAUST A OSUDY DETÍ DOMINIKA SKUTECKÉHO

Sobota 29. októbra o 13:00, Vila Dominika Skuteckého

Prednáška spojená s projekciou na pozadí tragického osudu rodiny Dominika Skuteckého, priblíži príčiny, priebeh a dopad holokaustu na jeho deti a ich rodiny. Prednášku povedie historik Jozef Ďurjančik a Zuzana L. Majlingová, kurátorka Stredoslovenskej galérie a Stálej expozície Dominika Skuteckého.

SILNÉ REČI – SEZÓNA SA ZAČÍNA!

Sobota 29. októbra o 19:00, Klub 77

Tešte sa na dávku stand up humoru! V Banskej Bystrici sa už onedlho predstavia Jano Gordulič, Gabo Žifčák, Tomáš Hudák a Lujza.

V ZAJATÍ DÉMONOV 2

Sobota 29. októbra o 21:00, CineMax Banská Bystrica

Nadprirodzený thriller z dielne New Line Cinema V zajatí démonov 2 v réžii Jamesa Wana (“Furious 7”), príchádza do kín po mimoriadne úspešnej rovnomennej prvej časti. Filmoví nadšenci sa tak môžu tešiť na ďalší skutočný príbeh renomovaných démonológov Eda a Lorraine Warrenovcov.

HALLOWEEN PARTY

Sobota 29. októbra, Ministry of Fun

Dosýtosti sa budete môcť vytancovať aj v sobotu večer. V Ministry na vás čaká Halloween party so súťažou o najlepší kostým. O zábavu sa postarajú DJ Majco a DJ Jay Jay.

FAMILIÁRIUM

Nedeľa 30. októbra o 10:00, BDNR

Familiárium je jedinečné a inovatívne predstavenie pre všetkých vo veku od 3 do 99 rokov, v ktorom si rodiny, deti a dospelí, malí veľkým a veľkí malým, samy sebe môžu zahrať tri rôzne rozprávky (ak chcú).

DOBRÚ CHUŤ, VLK! /Marta Guśniowska/

Nedeľa 30. októbra o 16:00, BDNR

Hra o výnimočnom priateľstve plná humoru a nonsensu. Niekedy sa v rozprávkach stane aj čosi celkom nezvyčajné. Čo sa však musí stať, aby sa stal z vlka vegetarián a zajačik zavýjal na mesiac?

KINEDOK 2016: VEČER ČESKÉHO DOKUMENTU

Nedeľa 30. októbra o 18:00, Záhrada – CNK

KineDok je novou medzinárodnou komunitou a jedinečnou platformou pre filmové kluby a spôsob alternatívnej distribúcie, spájajúcou priaznivcov a tvorcov kreatívnej dokumentaristiky.
- 18.00 Amerika
- 19.30 Jama

HC '05 iCLINIC BANSKÁ BYSTRICA – HKM ZVOLEN

Nedeľa 30. októbra o 17:30, Zimný štadión

Hokejové derby odvekých rivalov sa nezadržateľne blíži. Už v nedeľu si barani zmerajú sily s hráčmi HKM. Príďte povzbudiť našich!

BARBAKAN FESTIVAL 2016

do soboty 5. novembra, Banská Bystrica

Koncerty popredných domácich klubových kapiel, filmové projekcie a prednášky či výtvarné umenie – to všetko sa zmestilo do programu multižánrového festivalu Barbakan, ktorý aj tento rok na jeseň prinesie do Banskej Bystrice o čosi viac kultúry.

Pozrite si aj krásne zábery jesene v Bystrici od mladého fotografa Petra!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM