Jakub Forgács Správy

Bystričania kritizujú upravený prázdninový režim MHD: Tlačíme sa v plných autobusoch!

Zmena režimu MHD sa stretla s vlnou negatívnych reakcií. Bystričania kritizujú, že sa to udialo v čase, keď sú školy otvorené a ľudia chodia do práce.

Ilustračný obrázok k článku Bystričania kritizujú upravený prázdninový režim MHD: Tlačíme sa v plných autobusoch!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Od piatka 26. novembra pristúpilo mesto k zavedeniu mimoriadnych cestovných poriadkov MHD. „Tieto cestovné poriadky slúžia ako „upravený prázdninový režim“, ktorý naďalej umožní žiakom a študentom cestovať do školy a zamestnaným do práce,“ uvádza Mesto Banská Bystrica na sociálnej sieti.

Bez posilových spojov

„Z dôvodu, že počty cestujúcich kvôli priebežne zatváraným triedam v školách či dokonca celým školám, a teraz už aj uzatvoreným viacerým prevádzkam a predajniam, ale aj práci z domu mnohých zamestnaných, si nevyžadujú tzv. posilové spoje, ktoré sú do cestovných poriadkov zaraďované počas školského roku,“ píše ďalej mesto.

„Pri redukcii cestovných poriadkov sme mali na zreteli aj špecifické situácie na niektorých linkách a ponechali sme vybrané spoje mimo prázdninového režimu tak, aby sme nechali možnosť cestovať deťom domov zo školy aj do okrajových častí mesta,“ uvádza samospráva s tým, že pripravený model mimoriadnych cestovných poriadkov je otvorený a v prípade potreby či zmeny situácie ho upravia.

V reakcii na to sa ozvali mnohí Bystričania, ktorí si zmeny urýchlene pýtajú a kritizujú prázdninový režim MHD. Ich vyjadrenia nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: MHD v Banskej Bystrici
4
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM