Jakub Forgács Správy

Bystrica získala vyše 500-tisíc EUR: Poslúžia na NOVÝ skatepark a hokejbalové ihrisko

Odhadovaný rozpočet projektu sa podľa slov mesta pohybuje vo výške cca 742-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica získala vyše 500-tisíc EUR: Poslúžia na NOVÝ skatepark a hokejbalové ihrisko
2
Galéria

Nová športová infraštruktúra pre hokejbalistov a skaterov bude realitou už aj v Banskej Bystrici. „Mesto bolo úspešné a na vybudovanie nového skejtparku a hokejbalového ihriska získalo z Fondu na podporu športu cca 520-tisíc eur. Ihriská budú vybudované pri Obchodnej akadémii na Tajovského ulici na dvoch zanedbaných ihriskách, ktoré mesto získalo do svojho vlastníctva od BBSK,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

S oplotením aj šatňami

Vo vrchnej časti, v súčasnosti chátrajúceho ihriska, bude situovaný nový skatepark tvorený z betónových prvkov, prekážok s rôznou náročnosťou a skateového bazéna. Skejtpark bude slúžiť predovšetkým pre amatérskych skaterov, kolobežkárov či inline korčuliarov. Na druhej ploche bude vybudované nové hokejbalové ihrisko s mantinelmi, záchytnými sieťami i menšou tribúnou. Areál dvoch športovísk počíta s novým oplotením, mobiliárom, šatňami, bezbariérovými vstupmi i osvetlením a zázemím.

„Dlhodobo sme sa snažili nájsť vhodnú lokalitu, kde by mohla komunita skejterov a hokejbalistov realizovať svoje aktivity. Som rád, že vďaka spolupráci s BBSK vzniknú tieto športoviská na mieste dvoch zo štyroch chátrajúcich ihrísk nachádzajúcich sa v areáli Obchodnej akadémie na Tajovského ulici. Vysúťaženého zhotoviteľa už máme, a po zvládnutí administratívnych úkonov súvisiacich so získaním mimorozpočtových zdrojov pristúpime k realizácii stavby. Som presvedčený, že už nám nič nebráni v tom, aby mohli hokejbalisti a skejteri po rokoch športovať na kvalitných plochách s potrebným vybavením a zázemím,“ informuje primátor Ján Nosko.

Odhadovaný rozpočet projektu sa podľa slov Marhefkovej pohybuje vo výške cca 742-tisíc eur. Samospráva získala z Fondu na podporu športu cca 520-tisíc eur. Investičný zámer počíta s 30-percentnou spoluúčasťou mesta, čo predstavuje približne 222-tisíc eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Projekt vybudovania nového skateparku a hokejbalového ihriska
2
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM