Jakub Forgács Kultúra

Bystrica zažila unikátny festival: Takto sa zabávajú skauti...

Jediný skautský hudobný festival na Slovensku a v Česku sa predstavil vo veľkom štýle aj tento rok. Takmer 500 skautov zo Slovenska aj zahraničia prišlo osláviť storočnicu slovenského skautingu do Banskej Bystrice, kde organizátori počas troch dní ponúkli bohatý sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica zažila unikátny festival: Takto sa zabávajú skauti...
Zdroj: Dnes24.sk

„Najväčšími hviezdami festivalu sú kapely Hrzda a Chiki liki tu-a. Medzi koncertných ťahúňov patria aj skupiny SkaFander, Náhodní známi a Sherpa Band so spoločným unikátnym projektom,“ povedal šéf organizátorov Peter Budaj. Tím Soaré pripravil pre účastníkov aj množstvo workshopov a športových aktivít.

Otvorený aj pre verejnosť

V poradí 14. ročník Soaré privítal v banskobystrickom Misijnom dome približne 500 účastníkov, prevažne zo Slovenska a Českej republiky. Festival bol otvorený skautom ale aj širokej verejnosti.

Počas troch dní však festival ponúkol aj bohatý sprievodný program. Sobota bola venovaná aktivitám a workshopom. Medzi najlákavejšie z nich patrí splav Hrona, fujarový a rytmický workshop s kapelou Babyluzaru, kurz salsy, lanových techník alebo sebaobrany.

Zábava bez alkoholu a drog

Účastníkov čakali ani stolové hryi z iHRYska, lezecká stena a iné športové aktivity. „Festival je jedinečný aj tým, že množstvo účastníkov sa dokáže výborne zabaviť bez alkoholu, cigariet a iných drog a odniesť si skvelé zážitky,“ upozornil Budaj.

Slovenský skauting je občianske združenie s celoslovenskou pôsobnosťou. Skauting je dobrovoľná, nepolitická, výchovná organizácia pre mladých ľudí, otvorená všetkým bez rozdielu pôvodu, národnosti, rasy, náboženského vyznania alebo politického presvedčenia. V súčasnosti združuje 38 miliónov ľudí na celom svete, z toho na Slovensku je ich približne 6000 a vyše 1300 dobrovoľníkov z nich zabezpečuje chod celej organizácie.

foto: Kristína Kružicová/student24

Bystrica zažila unikátny festival: Takto sa zabávajú skauti...
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM