Jakub Forgács Kultúra

Bystrica zažije ŠPECIÁLNY deň: Obľúbené ATRAKCIE budú ZADARMO

Múzeá a galéria v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja pozývajú na obľúbené medzinárodné podujatie Svetový deň cestovného ruchu.

Zdroj: čitateľ

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), Stredoslovenské múzeum, Stredoslovenská galéria, Mesto Banská Bystrica a Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko spojili sily a pre návštevníkov pripravili na sobotu 30. septembra, v rámci Svetového dňa cestovného ruchu, atraktívne zážitkové podujatia naprieč celým mestom. Informovala o tom Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie BBSK.

Do vybraných inštitúcii a častí mesta bude premávať turistický vláčik, ktorý bude v tento deň zdarma a prepojí Radvaň s centrom.

Šváby aj cesta za históriu

V Tihányiovskom kaštieli sa môžu návštevníci tešiť na jedinečnú výstavu živých švábov, spojenú s tvorivou dielňou. Vstupné na doobedné aj poobedné podujatie bude za polovicu.

V Thurzovom dome bude vo večerných hodinách premiéra nového plateného podujatia s názvom „Putovanie za modrou farbou a baníckym kladivkom – Osem zastavení v čase“. Pôjde o kostýmové prehliadky, ktorými chce múzeum popularizovať dejiny mesta Banská Bystrica.

Viac o tom, kde sa počas Svetového dňa cestovného ruchu dostanete zadarmo, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Turistický vláčik v centre Bystrice
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM