Jakub Forgács Iné športy

Bystrica ukrátená o športový sviatok: Prestížne preteky doplatili na prísne opatrenia

Organizátori majú hlavu v smútku. Plavecký Banská Bystrica Cup 2020 sa nakoniec už neuskutoční ani v treťom termíne.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica ukrátená o športový sviatok: Prestížne preteky doplatili na prísne opatrenia
Zdroj: Plavecký oddiel UMB

Banskobystrický pohár, jeden z najväčších plaveckých mítingov, sa nakoniec neuskutoční ani v októbrovom termíne (24. – 25. októbra 2020). Informoval o tom v stanovisku Plavecký oddiel UMB Banská Bystrica.

Na Slovensku sa od 15. októbra 2020 zatvorili aj plavárne. „Okrem piatich súťaží v kolektívnych športoch (výnimku dostal len profesionálny šport a v ňom súťaže vo futbale, hokeji, volejbale, basketbale, hádzanej) sa iné športové akcie na Slovensku nemôžu konať. Netušíme, prečo dostali výnimku len tieto športy (všetky sú kontaktné) a nie aj ďalšie," povedal manažér a riaditeľ podujatia Milan Záborský.

„V našom športovom odvetví nám nepomôžu ani testy – lebo plavárne zatvorili,“ pokračoval.

"Chápeme vážnosť situácie a chceme v plnej miere rešpektovať nariadenia a rozhodnutia zo strany príslušných ústredných orgánov vedenia nášho štátu. Už nevládzeme, rezignovali sme – stálo nás to už veľmi veľa úsilia a v nemalej miere aj množstvo financií, ktoré nám už pravdepodobne nikto nevykompenzuje. Bude to naša čistá strata. Týmto je vážne ohrozená aj ďalšia činnosť a existencia nášho plaveckého oddielu. Podujatie sa už tohto roku určite neuskutoční “ dodal Záborský.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM