Jakub Forgács Futbal

Bystrica sa s Nitrou nemaznala: Doma jej naložila 4 góly a neinkasovala ani raz

Plný bodový zisk si odniesli hráči Banskej Bystrice zo sobotňajšieho zápasu s Nitrou. Hosťom nedali šancu a zvíťazili nad nimi vysoko 4:0. V priebežnom poradí ligy patrí Dukle piate miesto a na vedúcu Senicu stráca iba dva body.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica sa s Nitrou nemaznala: Doma jej naložila 4 góly a neinkasovala ani raz
Zdroj: Webnoviny.sk

Prvé dva góly padli zo štandardných situácií

Oba tímy začali opatrne a do šancí sa dostávali hráči iba sporadicky. Ako prví mohli udrieť hostia, chybu domáceho Noska však v šestnástke Šmehyl trestuhodne nevyužil. Do vedenia tak išli domáci futbalisti. Faško poslal loptu do pokutového územia, kde z prvej mieril presne Podstavek.

Aj druhý banskobystrický gól sa zrodil po štandardke. Dukle opäť vyšiel nacvičený signál, lopta išla z rohu k vzdialenejšej žrdi, kde sa gólovo presadil hlavou ďalší domáci obranca Teixeira. Nitrania zamestnali bystrického brankára Rodingera v 27. minúte, po strele Clébera z ľavej strany.

Z vyše 20 metrov to potom skúšal tvrdou strelou Gajdoš, ale mieril nad brvno, a na konci polčasu ten istý hráč ešte vysunul do pokutového územia peknou uličkou Boszoráda, ale ani on nenašiel recept na domáceho gólmana. Na druhej strane spravil chybu brankár Stránsky, ktorý nedočiahol na vysokú loptu, ale Turňa ju neusmernil do bránky.

Fanklub Nitry predčasne opustil štadión

Po prestávke boli aktívnejší Nitrania. Benčík však v dobrej pozícii nezakončil a Rodinger zneškodnil Gajdošovu strelu. Dukla odpovedala Brašeňovou strelou, Stránskeho však neprekvapila. Tretí gól Banskej Bystrice pridal parádnou strelou z druhej vlny Považanec.

Hostia mohli znížiť v 64. min, to by však Barosso Sánchez nesmel hlavičkovať do brvna. V 76. min skončila lopta po Faškovej štandardnej situácii prekvapivo na brvne. Zoči-voči brankárovi hostí sa ocitol Brašeň, vo veľkej šanci však netrafil bránku. Záver zápasu už nevideli nitrianski fanúšikovia. Predčasne opustili štadión a prišli o Slančíkov gól z 90. min.

Hlasy po zápase

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): „Moje posledné slová pred zápasom boli, aby v každom z nás bola túžba po víťazstve. Tá tam bola, pridalo sa k tomu odhodlanie a futbal nás bavil. Okrem gólov sme si vypracovali ďalšie šance a som rád, že sme zápas proti Nitre zvládli. Tešíme sa z víťazstva.“

Ladislav Šimčo (tréner Nitry): „Mužstvo som chcel zmenami v týždňovom mikrocykle naladiť k tomu, aby na ihrisku nechalo srdce. Vstup do duelu a celá jeho prvá polovica však bola z našej strany katastrofálna. Nepohybovali sme sa a inkasovali sme veľmi lacné góly, ktoré rezultovali z nášho nedôrazu v šestnástke. Domáci nevstúpili do prvého polčasu nejako oslňujúco, na nohy sme ich postavili dvoma inkasovanými gólmi a potom sa už Banskobystričanom hralo dobre. Cez prestávku som na hráčov zvýšil hlas, čo sa prejavilo v dobrej dvadsaťminútovke, v ktorej sme si vytvorili dve pološance a jednu šancu. Dostali sme však krásny gól od Považanca, ktorý de facto znamenal koniec zápasu.“

FK Dukla Banská Bystrica – FC Nitra 4:0 (2:0)

  • Góly: 19. Podstavek, 24. Dionatan Teixeira, 59. Považanec, 90. Slančík
  • ŽK: 63. Pavol Jurčo – 29. Barosso Sánchez, 45. Cléber, 62. Kaspřák, 78. Turčák
  • Rozhodovali: Chmura – Mókoš, Cuninka
  • 2027 divákov
  • Zostava Banskej Bystrice: Rodinger – M. Turňa, Podstavek, Nosko, Dionatan Teixeira – Faško (87. Peňaška) – Brašeň, Považanec (74. S. Savič), B. Ľupták – Slančík, Pavol Jurčo (77. Šovčík)
  • Zostava Nitry: Stránský – Boszorád, Kaspřák, M. Kolmokov, Barosso Sánchez – Šimončič, V. Gajdoš (64. Kutra), Cléber (46. E. Le Giang) – Turčák – Šmehyl (64. Paukner), H. Benčík
Bystrica sa s Nitrou nemaznala: Doma jej naložila 4 góly a neinkasovala ani raz
8
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM