Správy Samospráva

Bystrica sa prikláňa ku komunitnému testovaniu: K čomu Nosko vyzval ľudí? VIDEO

Krajské mesto spolu s odborníkmi pozorne sleduje situáciu na dennej báze a na základe relevantných údajov nastavuje ďalšie kroky.

Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Opätovnú výzvu obyvateľom mesta Banská Bystrica i celého okresu adresoval v pondelok banskobystrický primátor Ján Nosko a požiadal občanov, aby rešpektovali všetky nariadenia a dodržiavali zákaz vychádzania. Zdôraznil, že situácia súvisiaca s pandémiou nového koronavírusu je veľmi vážna.

Výzva Bystričanom

„Všetci sa už chceme vrátiť do normálneho života bez obmedzení, preto, prosím, vydržme a buďme disciplinovaní. Len aktívnym a zodpovedným prístupom všetkých obyvateľov možno šírenie nákazy postupne obmedziť až zastaviť,“ vyzval Nosko.

Krajské mesto spolu s odborníkmi pozorne sleduje situáciu na dennej báze a na základe relevantných údajov nastavuje ďalšie kroky. Ak vláda rozhodne o celoplošnom testovaní obyvateľov, mesto je pripravené poskytnúť maximálnu súčinnosť.

Prikláňa sa však predovšetkým ku komunitnému testovaniu, respektíve cielenému testovaniu škôl, podnikov a inštitúcií.

Sitácia sa zhoršuje

Ako už v sobotu (9. 1.) Krízový štáb mesta Banská Bystrica na zasadnutí zdôraznil, situácia so šírením nového koronavírusu sa v okrese Banská Bystrica, ako i v celom kraji zhoršuje zo dňa na deň. Potvrdzujú to nielen dátové analýzy rôznych iniciatív, ale najmä údaje Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici, ktorý podrobne sleduje výskyt ochorenia COVID-19 v regióne.

RÚVZ z dôvodu vážnej situácie v okresoch Banská Bystrica a Brezno ešte v závere minulého týždňa prijal opatrenia, ktoré sú nad rámec celoslovensky platných nariadení. Počet zákazníkov v prevádzke v jednom okamihu nesmie prekročiť koncentráciu jeden zákazník na 25 metrov štvorcových z predajnej plochy prevádzky určenej pre zákazníkov. Pokiaľ predajná plocha nedosahuje 25 metrov štvorcových, v prevádzke v jednom okamihu sa tam môže nachádzať najviac jeden zákazník.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Brífingu o aktuálnej situácii súvisiacej so šírením pandémie koronavírusu
5
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM